H Delphi δίνει ενοχοποιητικά στοιχεία της GM στους δικηγόρους, για να τύχει καλύτερης μεταχείρισης

Σχετικά άρθρα

delphi automotive headquarters

Όλα ξεκίνησαν στις 28 του περασμένου Φεβρουάριου. Η General Motors ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση 1,3 εκατομμύρια αυτοκινήτων παραγωγής μεταξύ 2002 και 2007, επειδή ενδεχομένως να διαθέτουν ελαττωματικές μίζες, οι οποίες κλείνουν από μόνες τους. Οι μήνες πέρασαν και τελικά η GM φέτος έχει ανακαλέσει περισσότερα από 31 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ έχει αποδεχθεί 30 θανάτους που σχετίζονται με τις προβληματικές μίζες. Το θέμα φυσικά δεν μπορούσε να μην ερευνηθεί από τις Αμερικανικές αρχές, και όταν η GM ερωτήθηκε από τους δικηγόρους για το πως αυτό συνέβη, ο αμερικάνικος κολοσσός κατάφωρα κατηγόρησε την Delphi Automotive, τον προμηθευτή που κατασκεύασε τις συγκεκριμένες μίζες, πως αυτή ευθύνεται.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα υποστηρίζει η GM, μιας και όπως αποδείχθηκε η Delphi είχε ενημερώσει την GM, αλλά αυτή αποφάσισε να μην δώσει επιπλέον 90 σεντς του δολαρίου ανά αυτοκίνητο.

Οι αρχές ακόμη ερευνούν την υπόθεση, με την Delphi Automotive να έχει αποφασίσει να προσφέρει στους δικηγόρους ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία που σχετίζονται με την εκστρατείες ανάκλησης της GM. Η αλλαγή αυτή στη στάση της Delphi, όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις, έγινε για έναν και μοναδικό λόγο. Με την παροχή ενοχοποιητικών στοιχείων για την υπόθεση, η Delphi δεν θα θεωρηθεί ως κατηγορούμενος στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Σε απλά Ελληνικά, η Delphi θα παρέχει έγγραφα στους δικηγόρους που έχουν μηνύσει την GM, ενώ θα επιτρέψει σε αυτούς να πάρουν συνέντευξη από όσους υπάλληλους της κρίνουν, πως ίσως γνωρίζουν το παραμικρό σχετικά με την υπόθεση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...