Οι μικρές ομάδες αντιδρούν ως προς το Super GP2 και ζητούν άμεσα νέες συζητήσεις

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Belgian Grand Prix - Race Day - Spa Francorchamps, Belgium

Οι υποσχέσεις της CVC της έμειναν υποσχέσεις. Ο Bernie πήρε πίσω τα όσα είπε αρχικά για βοήθεια προς τις μικρότερες ομάδες και η τελευταία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι, αυτή του Super GP2 και της δημιουργίας πρωταθλήματος δυο ταχυτήτων, φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι, ο Bob Fernley, αναπληρωτής επικεφαλής της Force India, με ανοικτή επιστολή προς τον κύριο Ecclestone, εκ μέρους και των Sauber και Lotus, εκφράζει την απογοήτευσή του για την κοντόφθαλμη πολιτική που ακολουθείται, ζητώντας άμεσα νέες συζητήσεις από το Abu Dhabi κιόλας.

Από τις συνεδριάσεις μας, σημειώσαμε θετικά πως οι ανησυχίες μας έχουν αναγνωριστεί και υπήρχε μια βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο. Ωστόσο, μετά τη συνάντησή μας στη Βραζιλία, βλέπουμε καθαρά την κατεύθυνση της Formula 1 προς τα πελατειακά αυτοκίνητα/το Super GP2.

Είναι εξίσου σαφές, ότι η ομάδα στρατηγικής (Strategy Group) δεν έχει καμία πρόθεση να μειώσει το κόστος. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ήρθαμε σε σας, κατά κύριο λόγο, με το αίτημα για μείωση του κόστους. Λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος για την επίτευξη αυτού του στόχου, επισημάναμε στη συνέχεια την κατανομή του εισοδήματος ως έναν τρόπο για να απορροφηθεί το υψηλότερο κόστος.

Φυσικά εννοείται το αυξημένο κόστος από τα νέα power unit, τα οποία δεν αρέσουν στους οπαδούς, αλλά λατρεύουν τα τμήματα μάρκετινγκ των μεγάλων κατασκευαστών, με τον Fernley να απαντάει με αυτόν τον τρόπο και στις δηλώσεις του Ecclestone για μη σωστή διαχείριση των πόρων τους από τις μικρότερες ομάδες. Έτσι, η μόνη επιλογή που απομένει, είναι η αναδιανομή της πίτας των χρημάτων που καταλήγουν στις ομάδες.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχετίζονται με οικονομικά θέματα, τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο με οικονομικά μέτρα. Στο κοινό μας συμφέρον και για ένα βιώσιμο μέλλον του αθλήματος, σας ζητάμε, μαζί με τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, να εφαρμοστεί μια πιο δίκαιη κατανομή.

Με σεβασμό, θα ήθελα να σας παροτρύνω να αφιερώσετε κομμάτι από το χρόνο σας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (στο Abu Dhabi) για να συναντηθείτε με τους Monisha (Kaltenborn), Vijay (Mallya), Gerard (Lopez) και εμένα, για να βρούμε μια δίκαιη λύση για την κατανομή των κονδυλίων της FOM, με σκοπό να υποβάλουμε μια πρόταση και να επιτύχουμε τη συναίνεση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Όπως έχουμε ξαναπεί, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 δεν υπάρχει με λιγότερες από 4 ομάδες, ένα όριο που δεν είναι τόσο μακρυά αν εξαφανιστούν από το σπορ μια-μια οι ιδιωτικές ομάδες.

[Photo Copyrights: Sahara Force India]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr