Apple CarPlay vs. Android Auto. Ποιο είναι καλύτερο “λειτουργικό” για το αυτοκίνητο σου;

Σχετικά άρθρα

294993

Apple και Google, οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας και λογισμικού, έχουν προσθέσει άλλο ένα “πολεμικό” μέτωπο στη μεταξύ τους διαμάχη. Αυτό είναι το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των αυτοκινήτων. Η πρώτη παρουσίασε το CarPlay τον περασμένο Μάρτιο, ενώ η δεύτερη μας έδειξε το Android Auto μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το Windows in the Car, η αντιπρόταση της Microsoft περιμένει στην γωνία.

Όμως, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο.

Η Kelley Blue Book, μια Καλιφορνέζικη εταιρεία ερευνών αποτίμηση και αξιολόγησης οχημάτων και αυτοκινήτων που αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, και παρέχει υπηρεσίες πληροφοριών και λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου, είχε την δυνατότητα να δοκιμάσει ταυτόχρονα τα δύο συστήματα και μας δίνει το συμπέρασμα της στο παρακάτω video.

To αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα Hyundai Sonata, έτσι ώστε να αποκλείσει από την εξίσωση τη παράμετρο του διαφορετικού hardware. Όχι ότι τα συγκεκριμένα συστήματα χρειάζονται πολύ επεξεργαστική ισχύ από τις κεντρικές μονάδες, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις διαδικασίες που εκτελούνται από τα ίδια τα τηλέφωνα, αλλά είναι μια καλή αρχή για ένα όσο πιο αντικειμενικό αποτέλεσμα.

Τόσο το Android Auto όσο και το CarPlay είναι πολύ εύκολο να συνδέθούν και να χρησιμοποιηθούν, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι απλά σύνδεση του καλωδίου του USB, ώστε τα τηλέφωνα να μεταβούν αυτόματα σε λειτουργία αυτοκινήτου. Οι οθόνες τους θα σβήσουν ή θα εμφανιστεί ένα λογότυπο, προκειμένου να αποθαρρυνθεί η χρήση του κινητού κατά την διάρκεια της οδήγησης. Και εδώ, τα δυο συστήματα έχουν παρόμοιες βασικές λειτουργίες όπως το τηλέφωνο, τα μηνύματα, την πλοήγηση, το streaming της μουσικής τόσο από το κινητό όσο και από το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου και τον φωνητικό έλεγχο, ο οποίος φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά και στις δύο περιπτώσεις.

Το πιο είναι καλύτερο, όπως συμβαίνει και στα κινητά είναι καθαρά προσωπική επιλογή και εκτίμηση με το video να αναλύει αρκετά διεξοδικά τη χρήση των συστημάτων.

Δες επίσης ακόμη ένα video παρουσίασης του Android Auto.

 

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr