Από το τέλος του grid θα ξεκινήσουν οι Vettel και Ricciardo λόγω παράνομης εμπρός πτέρυγας [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Abu Dhabi - Qualifying

Η ευκαμψία στην εμπρός αεροτομή ήταν ένα θέμα που μας απασχόλησε το 2011 και το 2012. Η Red Bull ήταν η ομάδα που πρωτοπόρησε, σχεδιάζοντας πτέρυγα που να μπορεί να “κατεβαίνει” όταν δεχόταν την πίεση του αέρα. Τελικώς, η FIA αποφάσισε ν’ αυστηροποιήσει δοκιμές και τεχνικούς κανονισμούς, ώστε να μην υπάρχει πλέον ευλυγισία στην αεροτομή.

Η αυστριακή ομάδα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της FIA για το συγκεκριμένο θέμα, αφού εξετάζεται για παράνομη ευκαμψία στην εμπρός αεροτομή, όπως αναφέρει ο Jo Bauer, τεχνικός εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Όταν ελέγχαμε την εμπρός αεροτομή των μονοθεσίων 01 και 03, διαπιστώθηκε ότι η εμπρός αεροτομή μπορεί να λυγίζει κάτω από αεροδυναμικό φορτίο. Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν είναι σύμφωνο με το άρθρο 3.15 των τεχνικών κανονισμών. Ως εκ τούτου, αναφέραμε αυτό το θέμα στους αγωνοδίκες για να το εξετάσουν.

Σε περίπτωση που οι αγωνοδίκες κάνουν λόγο για παρανομία, οι Daniel Ricciardo και Sebastian Vettel θα ξεκινήσουν τον αυριανό αγώνα από το τέλος, καθώς θ’ ακυρωθούν από τις κατατακτήριες. Για ό,τι νεότερο, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Ανανέωση: Τελικά, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι όντως υπάρχει παρανομία στην ευκαμψία της εμπρός αεροτομής, συνεπώς οι Vettel και Ricciardo θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις του grid αύριο. Η Red Bull αναφέρει σχετικά:

Μετά από την απόφαση των αγωνοδικών σχετικά με τις εμπρός αεροτομές στα μονοθέσιά μας, είμαστε απογοητευμένοι που έχουμε “πιαστεί” στη δοκιμή για την ευκαμψία στην εμπρός πτέρυγα όταν είναι ξεκάθαρο ότι και οι άλλες ομάδες έχουν ερμηνεύσει τον κανονισμό με παρόμοιο τρόπο. Η ομάδα αποδέχεται την απόφαση των αγωνοδικών και θα ξεκινήσουμε από το πίσω μέρος του grid.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...