Η Saleen βρίσκεται σε κάκιστη οικονομική κατάσταση. Ψάχνει αγοραστή

Σχετικά άρθρα

6148400761_fce1e42034_b

Αν δει κάποιος τις δραστηριότητες της Saleen, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως μάλλον πρόκειται για μία υγιή εταιρία. Η τριμηνιαία αναφορά που κατέθεσε όμως ο βελτιωτής/κατασκευαστής στην Αμερικάνικη Securities and Exchange Commission, παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Η Saleen έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και αν δεν βρεθεί λύση σύντομα, θα πάψει να υπάρχει.

Το 2007, ο Steve Saleen αποχώρησε από την Saleen Automotive όταν η εταιρία με το όνομα του, κήρυξε πτώχευση. Το 2012, ξαναπήρε τα ηνία της Saleen και το 2012, η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο μέσω μίας διαδικασίας που ονομάζεται “αντίστροφη συγχώνευση” που δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί απλούστατα δεν γνωρίζω. Ποια είναι η κατάσταση τώρα; Όπως φανερώνει η αναφορά που κατατέθηκε, η Saleen έχει μόλις $7,261 σε μετρητά ενώ η αξία των περιουσιακών της στοιχείων, ανέρχεται στα $668,269. Τα άσχημα νέα συνεχίζονται όμως. Η εταιρία χρωστάει $5,634,841 εκ των οποίων τα $583,900 είναι φόροι και ο τζίρος της συρρικνώθηκε στο μισό συγκρινόμενος με το αντίστοιχο μέγεθος της ίδιας περιόδου του 2013. Χρωστάει σε τράπεζες, χρωστάει σε προμηθευτές, χρωστάει στους δικηγόρους της…

Η Saleen Automotive ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 με $1.5 εκατομμύρια στο χέρι. Από πού ήρθαν αυτά, μην με ρωτάς. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, λιγότερα από τα μισά, ήταν προκαταβολές πελατών. Τα υπόλοιπα… Περισσότερο ενδιαφέρον έχει όμως το πού πήγαν. Μόλις $250,130 ξοδεύτηκαν για R&D. $443,767 ξοδεύτηκαν σε marketing ενώ τα υπόλοιπα, σε λειτουργικά κόστη.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει να πληρώνει κάποια από τα χρέη της σε μετοχές αλλά τι να σου κάνει μία μετοχή αξίας 0.02 δολαρίων; Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα και δεν βρεθεί κάποιος να αγοράσει την Saleen, η ίδια η εταιρία λέει ότι με την αλλαγή του χρόνου, από 1/1/2015, απλά δεν θα υπάρχει.

ΠηγήSaleen

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Saleen ετοιμάζει ηλεκτρικό supercar

Η Saleen έκανε γνωστό πως έχει μπει πλέον σε "έναν νέο εκρηκτικό κύκλο ανάπτυξης" και στα πλάνα της υπάρχει ένα ηλεκτρικό supercar. Η εταιρία...