Todt: Πρέπει να συζητήσουμε ξανά με τις ομάδες για το budget cap

Σχετικά άρθρα

Jean Todt

Το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στη Formula 1 έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση στις μέρες μας. Force India, Lotus και Sauber ζητούν ξανά και ξανά να μοιράζονται μ’ έναν πιο δίκαιο τρόπο τα $900.000.000 έσοδα που έχει το άθλημα και φυσικά ακόμα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να είναι ικανοποιημένες όλες οι πλευρές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, καλεί σε νέες συζητήσεις όσον αφορά το budget cap, δηλαδή το ανώτατο όρια στα έξοδα, το οποίο δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής.

Ξέρουμε ότι η Formula 1 έχει κοστίσει πάρα πολλά χρήματα για δεκαετίες. Υπάρχουν 4 κύρια προβλήματα στη Formula 1 τώρα: η μείωση του κόστους συνολικά, η βελτιστοποίηση του show, η μείωση του κόστους των power units για τις ιδιωτικές ομάδες και η προσπάθεια να τους κρατήσουμε όλους. Προσπαθήσαμε στο παρελθόν με τη διακυβέρνησή μας, ζητώντας από όλες τις ομάδες να μειώσουν το κόστος, όχι περιορίζοντας τις εξελίξεις, αλλά μειώνοντας τα εξαρτήματα που παράγουν.

Από την FIA, τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων και τις έξι ομάδες του Strategy Group (Mercedes, Red Bull, Williams, Ferrari, McLaren και Lotus) ήμουν ο μόνος που υποστήριζε τη λίστα με τα εξαρτήματα που έπρεπε να μειωθούν και τη δράση για τη μείωση του κόστους, αλλά όλοι οι άλλοι δεν ήταν υπέρ.

Στη συνέχεια, μιλήσαμε για ένα ανώτατο όριο στο κόστος, αλλά ακόμα και η Lotus, που λέει σήμερα ότι το άθλημα ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα και πρέπει να έχουμε ένα ανώτατο όριο στο κόστος, ψήφισε κατά. Τι μπορούμε να κάνουμε; Λοιπόν, θα παρουσιάσουμε ξανά στις διαφορετικές ομάδες του Strategy Group τις ίδιες προτάσεις που απορρίφθηκαν. Θέλουν ένα ανώτατο όριο κόστους; Θέλουν ν’ ακολουθήσουν τις προτάσεις για να μειώσουμε το κόστος; Θα δούμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...
Autoblog.gr