Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει κάτι νέο στο Detroit, 8 νέα μοντέλα έως το 2018

Σχετικά άρθρα

alfa romeo logo

Η Alfa Romeo μπαίνει στη νέα εποχή της με την Ιταλική εταιρία να παρουσιάζει στην έκθεση του Detroit κάτι νέο, αλλά για την ώρα τα στελέχη της, κρατούν το στόμα τους κλειστό, για το τι θα δούμε εκεί. Η λογική λέει πως θα είναι η 4C Spider, αλλά ας κρατήσουμε το παράθυρο ανοικτό για κάποια έκπληξη, βλέπε πρωτότυπο του μεσαίου sedan αυτοκινήτου της.

Η ημερομηνία όμως που θα αλλάξει τα πάντα είναι η 24 Ιουνίου του 2015. Τότε η Alfa Romeo θα παρουσιάσει το μεσαίο μεγέθους sedan μοντέλο της, την ημέρα που θα γιορτάσει τα 105στα γενέθλιά της. Ο αντικαταστάτης της 159 δεν θα ονομαστεί Giulia, έχει κωδική ονομασία Tipo 952, και από θέμα μεγέθους θα τοποθετείται ανάμεσα στην BMW Σειρά 3 και Σειρά 5.

Η εταιρία ετοιμάζει συνολικά 8 νέα μοντέλα έως το 2018, όπως προκύπτει και από το 5ετές πλάνο που ανακοινώθηκε στις 6 Μαΐου του 2014. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η Alfa Romeo μετατρέπεται σε “skunkworks” τμήμα. Ένα ανεξάρτητο τμήμα με επικεφαλής δύο υψηλά ιστάμενα στελέχη της Ferrari, 200 προσεκτικά επιλεγμένους μηχανικούς (600 μέχρι το τέλος του 2015), πλήρη δημιουργική ανεξαρτησία από την FCA και αυστηρές προθεσμίες.

Η Alfa Romeo θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον σχεδιασμό, την εξέλιξη και την παραγωγή 8 νέων μοντέλων με το σήμα της Alfa Romeo. Το 2014 και το μεγαλύτερο μέρος του 2015, θα είναι “νεκρό” για την Ιταλική εταιρία, μιας και το μόνο νέο μοντέλο που θα παρουσιάσει είναι το νέο μεσαίο sedan. Την τριετία 2016-2018 όμως, αναμένεται μπαράζ παρουσιάσεων αφού η Alfa θα παρουσιάσει τα εξής: Δύο νέα compact μοντέλα στην κατηγορία της Giulietta, ένα μεσαίο και ένα μεγάλο πολυτελές sedan στη κατηγορία της S-Class, δύο SUV/crossovers καθώς και ένα νέο “specialty” όχημα (Spider;). Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα της εταιρίας με όνομα “Giorgio” και θα κατασκευάζονται στην Ιταλία. Όσον αφορά στους κινητήρες που θα αναλάβουν την κίνηση τους, το πλάνο αναφέρει 4-κύλινδρους και 6-κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τα 120 περίπου άλογα και φτάνουν μέχρι τα 540. Σε ότι αφορά την 4C στα τέλη του 2015 θα βγει και σε Quadrifoglio έκδοση.

Ο στόχος για την Alfa Romeo είναι σαφής: Αύξηση των πωλήσεων από τις 73.000 οχήματα το 2013, στα 400.000 οχήματα μέχρι το τέλος του 2018. Ο στόχος είναι ρεαλιστικός. Με δεδομένο το άνοιγμα της εταιρίας στην Αμερικανική αγορά (με τον παράγοντα “νοσταλγία” να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο) αλλά και την Ασία, ο πενταπλασιασμός των πωλήσεων μπορεί να μοιάζει “όνειρο θερινής νυκτός” αλλά αν (και είναι μεγάλο το αν) τα μοντέλα παρουσιαστούν, τότε είναι κάθε άλλο παρά ανέφικτος.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...