Η Audi αφαιρεί τα κουμπιά από το εσωτερικό των μοντέλων της, το νέο BMW iDrive θα διαθέτει οθόνες αφής [w/video]

Σχετικά άρθρα

Audi-Prologue-Sitzprobe-fotoshowBigImage-53b155b2-824482

H Audi με το Prologue concept μας δείχνει το πως θα είναι τα μελλοντικά της αυτοκίνητα, τόσο από πλευράς σχεδιασμού, όσο και από πλευράς εσωτερικού. Ο Ulrich Hackenberg, επικεφαλής τεχνικής ανάπτυξης της Audi σε δηλώσεις του είπε πως τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας του θα διαθέτουν λιγότερα κουμπιά και διακόπτες, με αυτά να αντικαθίσταται από οθόνες αφής, όταν σε μερικά χρόνια από σήμερα, δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο που θα διαθέτει φυσικά κουμπιά στο εσωτερικό του, με όλες οι εντολές να δίνονται μέσα από οθόνες αφής.

Audi prologue

Συνέχισε μιλώντας για το ψηφιακό ταμπλό του νέου TT, λέγοντας πως αυτό δεν θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα, με μερικά sedans και crossovers να διαθέτουν ξεχωριστό πίνακα οργάνων και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Αναφέρθηκε και στην αυτόνομη τεχνολογία της, η οποία προχωρά αλλά για την ώρα, απαιτούνται τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα, μέχρι ο οδηγός να πάρει τον έλεγχο του οχήματος, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο αυτόνομο σύστημα. 10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να συμβούν πολλά, ειδικά όταν το αυτοκίνητο κινείται με υψηλές ταχύτητες, με την Audi να συνεχίζει να εργάζεται πάνω στο σύστημα για να βρει λύσεις στα προβλήματα αυτά, και για την ώρα έχει καταλήξει σε ένα διπλό σύστημα υπολογιστών που παρακολουθούν τους αισθητήρες του αυτοκινήτου και προβλέπουν το τι θα ακολουθήσει. Αν τα δύο συστήματα δεν συμφωνούν μεταξύ τους, τότε το αυτοκίνητο ζητά από τον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο.

bmw touch3

Σε ότι αφορά την επόμενη γενιά του BMW iDrive. Θα τοποθετηθεί αρχικά στην νέα 7άρα και θα διαθέτει οθόνη αφής, με αρκετά στοιχεία του να τα έχουμε δει στο πρωτότυπο Vision Future Luxury. Θα διαθέτει περισσότερες από μια οθόνη αφής, με τους επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, να δούνε λεπτομέρειες του συστήματος πλοήγησης, να ακούσουν μουσική και άλλα. πολλά. Θα διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα sim ώστε να έχει σύνδεση στο internet, ενώ δεν θα απουσιάζει ένα προηγμένο Head-Up Display με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας.

Bonus! Δες και ένα video του Audi Prologue Concept στους δρόμους του Los Angeles.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...