Το Μεξικό θα γίνει η 4η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα γερμανικών πολυτελών αυτοκινήτων έως το 2020

Σχετικά άρθρα

mexico-plant

Όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν νέα εργοστάσια στο Μεξικό, με την Audi, BMW και Mercedes-Benz να επενδύουν αρκετά δισ. ευρώ στα νέα τους εργοστάσια. Αναλυτές αναμένουν πως το Μεξικό θα γίνει η 4η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα γερμανικών πολυτελών αυτοκινήτων, μετά τη Γερμανία, τη Κίνα και τις Η.Π.Α. Όπως δήλωσε στο Bloomberg, ο CEO της IHS Automotive:

Το Μεξικό θα γίνει το σταυροδρόμι του εμπορίου αυτοκινήτων για το δυτικό ημισφαίριο. Το Μεξικό έχει αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο για κάθε βαλάντιο.

Το εργοστάσιο της Audi θα ξεκινήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα από το 2016, με την Mercedes-Benz να ξεκινά τη λειτουργία του δικού της εργοστασίου, που το ετοιμάζει σε συνεργασία με την Nissan, από το 2017, με την BMW να το έχει έτοιμο το 2019.

Από τη μεριά του, ο Bill Ranna, ανώτερος διευθυντής της LMC Automotive Βορείου Αμερικής προβλέπει:

Είναι ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας. Καθώς όλο και περισσότεροι προμηθευτές αυτοκινήτων κινούνται εκεί και περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων δημιουργούν νέα εργοστάσια, αυξάνοντας την ικανότητα παραγωγής της Χώρας, προσελκύονται και άλλοι κατασκευαστές στη περιοχή. κόστος έχει σίγουρα να κάνει με αυτό, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και το πολύ εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι φυσικά η θέση της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη. Το Μεξικό βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις Η.Π.Α, την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως, και κοντά σε αναδυόμενες αγορές της Νοτίου Αμερικής, όπως η Βραζιλία. Φυσικά και οι φορολογικές ελαφρύνσεις και τα κίνητρα που προσφέρει η κυβέρνηση σε όλους τους κατασκευαστές δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Στο Μεξικό εκτός από τις τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, θα κατασκευάσουν εκεί νέα εργοστάσια η Kia και η Toyota, με το κόστος των ανταλλακτικών και το κόστος του εργατικού δυναμικού, να είναι αισθητά μικρότερο από αυτό των Η.Π.Α, με τους Μεξικάνους να κατασκευάζουν όλο και πιο ποιοτικά αυτοκίνητα.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...