Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα της McLaren-Honda

Σχετικά άρθρα

Χωρίς τίτλο

Η πρώτη μέρα δοκιμών στο Abu Dhabi δεν κύλησε ομαλά για τη McLaren-Honda. Η ομάδα κατάφερε να ανακαλύψει την προέλευση των χθεσινών προβλημάτων, όμως, σήμερα το πρωί αντιμετώπισε νέα, άγνωστα, θέματα. Πάντως, οι άνθρωποι της Honda δεν ανησυχούν ιδιαίτερα από τα ηλεκτρικά και τα προβλήματα στα δεδομένα ροής καυσίμου, αφού όπως είδαμε και πέρυσι από τον ανταγωνισμό, τέτοιου είδους καθυστερήσεις θεωρούνται φυσιολογικές στα πρώτα στάδια εξέλιξης των power units. Ο επικεφαλής της Honda motorsports, Yasuhisa Arai, δήλωσε:

Η δοκιμή αυτής της εβδομάδας είναι πραγματικά αφιερωμένη στις εκτελέσεις ορισμένων θεμελιωδών ελέγχων των συστημάτων του κινητήρα, πριν αρχίσουμε τις σοβαρές δοκιμές τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Όταν ήμουν στη Jerez νωρίτερα φέτος, παρατήρησα το πόσο πολλά θέματα αντιμετώπισαν οι ομάδες στις προετοιμασίες αυτών των turbo κινητήρων, γι’ αυτό, θέλαμε πραγματικά να ξεμπερδέψουμε με αυτούς τους αρχικούς ελέγχους πριν από τις χειμερινές δοκιμές του 2015.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται σήμερα είναι ακόμα υπό εξέλιξη, δεν είναι για τον πραγματικό αγώνα, και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για την περαιτέρω εξέλιξή του πριν από την έναρξη της προσεχούς σεζόν. Υπάρχουν μερικά ακόμη βήματα που θα έλθουν πριν από την Αυστραλία. Κάνουμε καλή πρόοδο για τη νέα σεζόν, σαν μία ομάδα.

Οι μηχανικοί των δυο εργοστασίων πρέπει να ξεπεράσουν γρήγορα το στάδιο προσαρμογής και να μάθουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε κουλτούρας, βασικός τομέας για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Οι Ιάπωνες έχουν τονίσει πως στοχεύουν στη νίκη για το 2015, με τον Eric Boullier να μας το θυμίζει και εκείνος στις δηλώσεις του.

28185

Συνδέεις τα πάντα και όλα είναι καλά, και τότε σταματάει (το μονοθέσιο) να λειτουργεί. Οπότε, το αποσυνδέεις, αποσυναρμολογείς τα κομμάτια και ξεχωριστά είναι και τα δυο εντάξει. Έτσι, σήμερα έχουμε ένα εντελώς άγνωστο πρόβλημα. Όλα ήταν μια χαρά το πρωί, το αυτοκίνητο έτοιμο, το βάλαμε μπροστά στις 08:45 για να βγει από το γκαράζ, αλλά αντιμετωπίσαμε νέο πρόβλημα. Απολύτως άγνωστο.

Αυτός είναι και ο λόγος που τρέχουμε το ξεχωριστό αυτοκίνητο εξέλιξης, γιατί αποφασίσαμε πως ό,τι και να συμβεί, θα είναι μπόνους αν μπορέσουμε να το τρέξουμε πριν το τέλος της σεζόν.

Όλοι θέλουμε να πάμε στη Μελβούρνη σκεπτόμενοι πως μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Ξέρω ότι μπορούμε να ονειρευόμαστε, αλλά πιέζουμε για να έχουμε αυτό το στόχο, επειδή είναι ο μόνος τρόπος για μας να παραδώσουμε αυτό που θέλουμε.

Ο Stoffel σήμερα κατάφερε να ολοκληρώσει μερικούς γύρους, αλλά και πάλι το μονοθέσιο σταμάτησε στη πίστα. Όλα τα νέα από την δεύτερη ημέρα δοκιμών στο Abu Dhabi θα τα διαβάσεις στο Autoblog.gr, σε άρθρο που θα ακολουθήσει.

[Photo Copyrights: McLaren Twitter/Getty Images]

ΠηγήHonda

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...