Το νερό από την εξάτμιση του Mirai είναι ασφαλές για κατανάλωση… αλλά μην το πιεις!

Σχετικά άρθρα

nydn-2016-toyota-mirai-front-quarter-left

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι τα μοναδικά παράγωγα της καύσης του υδρογόνου σε ένα αυτοκίνητο με fuel cells είναι η θερμότητα και το νερό. Τι εννοούμε όμως με το “νερό”; Νερό είναι το καθαρότερο νερό απευθείας από την πηγή αλλά και αυτό από το πιο μολυσμένο ποτάμι του κόσμου. Αυτό που βγαίνει από την εξάτμιση ενός υδρογονοκίνητου οχήματος, είναι ασφαλές για πόση; Σύμφωνα με την Toyota, είναι ασφαλέστερο από το γάλα!

Κάναμε tests για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πόση του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι επιστήμονες είπανε πως συγκρινόμενο με το γάλα που πίνουμε, το νερό από την εξάτμιση έχει πολύ λιγότερες οργανικές προσμίξεις.

Δήλωσε ο Seiji Mizuno, ο υπεύθυνος σχεδιασμού της γεννήτριας του Toyota Mirai. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι καλό να το πιεις. Επειδή το νερό παράγεται από τον ατμοσφαιρικό αέρα και το υδρογόνο στις κυψέλες καυσίμου -με ρυθμό 0.05 λίτρων ανά χιλιόμετρο-, υπάρχει περίπτωση να έχει οργανισμούς όπως το E. Coli. Με λίγα λόγια, δεν ξέρεις τι αέρα αναπνέεις και αυτό είναι πρόβλημα για την ποιότητα του νερού που παράγεται από το αυτοκίνητο. Η διαδικασία παραγωγής δεν διηθεί και δεν απολυμαίνει το νερό. Επίσης, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το νερό που βγαίνει από την εξάτμιση δεν μολύνεται από τα μέταλλα και τα χημικά του drivetrain παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις.

Στο όνομα της επιστήμης όμως, η Toyota το δοκίμασε. Το νερό είναι ελαφρώς όξινο, με pH της τάξης του 5 με 6. Αυτό σημαίνει πως είναι λιγότερο όξινο από την όξινη βροχή αλλά ακόμα και από την μπύρα. Ωστόσο είναι πιο όξινο από το γάλα… Ειλικρινά όμως. ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ!

ΠηγήAutonews

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...