Το SUV της Jaguar “δεν θα είναι SUV”

Σχετικά άρθρα

218

Όπως έχουμε δει χάρη σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το πρώτο SUV της Jaguar έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές και βρίσκεται εντός προγράμματος για το λανσάρισμα του στην αγορά το 2016.

Θα βασίζεται στην Premium Lightweight Architecture που χρησιμοποιεί και η XE και θα κινείται από διάφορους τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες: Από τον δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα με τα 240 άλογα μέχρι τον τρίλιτρο supercharged V6 με τα 340 άλογα και από τον 2.2 λίτρων turbodiesel με τα 163 άλογα, μέχρι την φημολογούμενη υβριδική έκδοση.

Όμως σύμφωνα με τον Ralf Speth, το αφεντικό της Jaguar-Land Rover, δεν θα είναι SUV.

Ένα SUV της Jaguar δεν είναι δυνατό. Τα SUVs και τα 4×4 είναι για την Land Rover. Το concept της Jaguar έχει πολύ ισχυρότερο χαρακτήρα δρόμου. Θα χρειαστεί ένα διαφορετικό όνομα.

Εσωτερικά, το όχημα είναι γνωστό ως “sports crossover” αν και η εταιρία δουλεύει πάνω σε κάτι πιο πιασάρικο.

Φυσικά θα είναι ένα όχημα με φανταστική εμφάνιση αλλά οι δυνατότητες του θα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές ενός Land Rover. […] Φυσικά δεν θα είναι σαν ένα sports car αλλά θα έχει ένα πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα που θα το ξεχωρίζει.

Δήλωσε ο Speth.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...