Ο Arrivabene “την λέει” στον Ecclestone από την πρώτη του κιόλας συνέντευξη

Σχετικά άρθρα

Arrivabene - Ecclestone

Ο αντικαταστάτης του Marco Mattiacci στη Ferrari, είναι ένας άνθρωπος που επιλέχτηκε για την “πολιτική” του δύναμη στον χώρο της Formula 1. Αυτό, όμως, δεν σταμάτησε τον Maurizio Arrivabene από το να δηλώσει ευθέως τη γνώμη του για τη σύγχρονη Formula 1, σχολιάζοντας εμμέσως και  τα λεγόμενα του Bernie Ecclestone. Ο Βρετανός βασιλιάς της F1, είχε πει πως ενδιαφέρεται περισσότερο για τους πλούσιους θεατές που αγοράζουν ακριβά ρολόγια, παρά για τους νέους. Ο Arrivabene φαίνεται πως διαφωνεί με τη δήλωση του Bernie.

Στο πολιτικό κομμάτι, η Ferrari θέλει αυτό που είναι καλύτερο για όποιον αγαπάει τα μηχανοκίνητα και όχι το καλύτερο για την εταιρία μας. Όποιος κυβερνάει τον κόσμο των αγώνων πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πρέπει να κατακτηθούν. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν συζητήσεις για Rolex. Εγώ θέλω μια Formula 1 που να είναι τόσο διάσημη όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι τελικοί ποδοσφαίρου. Κάποτε έτσι ήταν και εκείνες οι εποχές μπορούν να επιστρέψουν.

Ferrari Factory

Όσον αφορά την Ιταλική ομάδα και τους στόχους της για το 2015, ο Arrivabene δεν ζητάει πολλά πράγματα, γνωρίζοντας πως η Ferrari είναι πίσω από τους ανταγωνιστές της. Έχοντας ήδη στείλει –σύμφωνα με τις φήμες- τους Pat Fry και Νικόλα Τομπάζη σε διακοπές, ο Ιταλός μίλησε και για τα όσα περιμένει από το νέο μονοθέσιο της Scuderia, αλλά και τους ανθρώπους που το δημιουργούν και το οδηγούν.

Ο Brecht (σ.σ. Μπέρτολτ Μπρεχτ, Γερμανός ποιητής και σκηνοθέτης του 20ού αιώνα) έλεγε πως είναι τυχερός ο κόσμος που δεν έχει ανάγκη από ήρωες. Έτσι το σκέφτομαι και εγώ. Πιστεύω πως η Ferrari είναι ένα μοναδικό σύμβολο που δεν υπάρχει όμοιό του στον κόσμο. Αυτό είναι το θέμα του γράμματος που έστειλα χθες σε όλους τους εργαζόμενους, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε παιδιά ενός μικρότερου θεού. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ.

Σε όσους με ρωτούν για το πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα στη πίστα, απαντάω πως δεν έχω μαγικό ραβδί. Για το 2015 μου φτάνουν κάνα δυο νίκες. Μία για τον Vettel και μία για τον Raikkonen. Ο Seb αρχίζει και καταλαβαίνει τι εστί Ferrari. Ο Kimi το γνωρίζει ήδη και έχει το προβάδισμα, γιατί είναι ένας νορμάλ άνθρωπος σε έναν κόσμο όπου πολλοί –αλλά ευτυχώς όχι ο Vettel- χάνουν πολύ γρήγορα την επαφή με την πραγματικότητα.

Κανείς μας δεν είναι εδώ για να κλάψει για το παρελθόν. Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε το μέλλον. Είμαι σίγουρος πως έχουμε τη προσοχή του Προέδρου Marchionne στη μάχη μας. Θα δεις ότι με τον καιρό η αβεβαιότητα όσων δεν τον γνωρίσουν θα εξαφανιστεί… γιατί ο Πρόεδρός μας, αγαπάει τα μονοθέσια της Ferrari.

ΠηγήLeo Turrini

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...