Bayer K67: Το πρώτο αυτοκίνητο φτιαγμένο από πλαστικό

Σχετικά άρθρα

bayer-k67-02

Το πρώτο αυτοκίνητο που το σώμα του ήταν κατασκευασμένο από πλαστικό δεν ήταν ούτε το Trabant, ούτε η πρώτη Corvette, ούτε κάποιας άλλης εταιρίας αυτοκινήτου. Ήταν προϊόν την Farbenfabriken Bayer. Ναι, της γνωστής κολοσσιαίας φαρμακοβιομηχανίας, καθώς το Bayer K67 είχε κάτι παραπάνω από πλαστικό bodykit.

bayer-k67

Το σχέδιο του συγκεκριμένο μοντέλου μελέτης είναι από τον Hans Gugelot. Αλλά το πιο καινοτομικό κομμάτι της υπόθεσης δεν είναι το πλαστικό σώμα, αλλά όλο το σασί καθώς αυτό είναι εξολοκλήρου φτιαγμένο από fiberglass reinforced plastic, που ουσιαστικά αποτελεί τον πρόγονο του carbon fiber–reinforced plastic (CFRP), προϊόν από το οποίο κατασκευάζονται τα περισσότερα νέα supercars.

Η BMW ήταν υπεύθυνη για τα μηχανολογία του αυτοκινήτου, καθώς ακόμα και για τις δοκιμές του πλαστικού πίσω άξονα μετάδοσης. Και όλα αυτά εν έτη 1967!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...