Η Land Rover προσφέρει επαυξημένη πραγματικότητα για να δεις το Discovery Sport, που ουσιαστικά δεν υπάρχει [w/video]

Σχετικά άρθρα

rmstoutin6nz8jtumxna

Μπορεί το νέο Land Rover Discovery Sport να μην έχει ακόμα κυκλοφορήσει, όμως η βρετανική εταιρία χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Augmented Reality ή επαυξημένης πραγματικότητας, έτσι ώστε οι πελάτες της να έχουν μια όσο πιο αληθοφανή άποψη για το αυτοκίνητο, χωρίς αυτό να είναι παρόν.

sm2eiecf2bs4bb1casdw

Για να σε βάλω στο κλίμα, να σου εξηγήσω εν τάχει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα και επιτρέπει την ζωντανή προβολή ενός φυσικού περιβάλλοντος του οποίου όμως η πραγματικότητα είναι επαυξημένη με την προβολή πληροφοριών αλλά και εικονικών προσώπων ή χώρων σχεδιασμένων μέσα έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο συνδυασμός της κάμερας με το σύστημα GPS ενός κινητού τηλεφώνου επιτρέπουν την προβολή επιπλέον πληροφοριών για ένα γεωγραφικό σημείο, διαμορφώνοντας ένα επαυξημένο πληροφοριακά τελικό αποτέλεσμα.

ntzve4dpnwslbijoniai

Έτσι, όσοι κάτοχοι ενός iPhone, μπορούν να κατεβάσουν μια συγκεκριμένη εφαρμογή και μέσω της χρήσης των ειδικών γυαλιών της Durovis Dive, θα μπορούν κοιτώντας ένα χάρτινο κουτί, μέσω αυτών, στον “δείκτη ενεργοποίησης,” να βλέπουν μια κινούμενη εικόνα που θα προέρχεται από το κινητό.

ijkbskfjhxbnk5qkwl5j

Ανάλογα τη θέση του τηλεφώνου και της εγγύτητας του δείκτη, η εφαρμογή προσομοιώνει την παρουσία του Discovery Sport. H Land Rover περιγράφει την εμπειρία ως μια λεπτομερή και ρεαλιστική 3D απεικόνιση του αυτοκινήτου, αν και προσωπικά, βλέποντας τις εικόνες δεν είμαι σίγουρος για τη φωτορεαλιστική τους ακρίβεια. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να “ανοίγουν” τις πόρτες, να διπλώσουν τα καθίσματα και να περιηγηθούν το αμάξωμα.

ih6r665llfjyrj174c4l

Το σύστημα είναι θα είναι διαθέσιμο σε 117 αντιπροσωπείες της Land Rover, και για τις επόμενες περίπου έξι εβδομάδες, όταν και το πραγματικό αυτοκίνητο φτάσει τις αντιπροσωπείες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...