Buick Riviera του 1987: το πρώτο αυτοκίνητο με οθόνη αφής

Σχετικά άρθρα

Buick Riviera touchscreen

Αν σήμερα θεωρείς απαραίτητη, και ίσως επιβεβλημένη, την ύπαρξη μιας οθόνης αφής στο αυτοκίνητο, 27 χρόνια πίσω και πριν καν υπάρξουν σαν ιδέα τα smartphones, η Buick είχε τοποθετήσει στο Riviera την πρώτη οθόνη αφής σε επιβατικό αυτοκίνητο.

Παρακάτω θα δεις τον ιδιοκτήτη και uploader του video να μας δείχνει τις λειτουργίες της οθόνης της έβδομης γενιάς του αυτοκινήτου, με αυτή να είναι γνωστή ως “Graphic Control Center”. Όπως θα δεις είναι τεχνολογίας CRT (cathode-ray tube, καθοδικού σωλήνα), με πράσινα γράμματα και μαύρο φόντο, και διαστάσεων 3×4 ίντσες. Μέσω της οθόνης ο οδηγός μπορούσε να πληροφορηθεί πάνω κάτω όπως και σήμερα, βλέποντας τις ενδείξεις του trip computer, του ραδιοφώνου, του κλιματισμού, ενώ μεταξύ άλλων διέθετε και οθόνη προβολής των διαγνωστικών σφαλμάτων, ελέγχοντας τη κατάσταση των φρένων, της μηχανής και του ηλεκτρικού συστήματος.

Εκτός από το Riviera, η αμερικάνικη εταιρία τοποθέτησε ένα παρόμοιο σύστημα και στο Reatta, αλλά τελικά το απέσυρε από τα αυτοκίνητα της το 1990, καθώς είχαν λάβει αρκετά παράπονα από τους πελάτες τους ότι η GCC ήταν δύσκολη στη χρήση και τους αποσπούσε την προσοχή. Νομίζω ότι δεν τους κατηγορώ, καθώς και αυτό το ενοχλητικό “beep” δεν θα έπρεπε να υπήρχε καν σαν ρύθμιση.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...