Τη Williams θέλει ν’ ανταγωνιστεί το 2015 η Force India

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Bahrain Grand Prix - Race Day - Sakhir, Bahrain

Εκτός από τη Mercedes, μια ομάδα που μπορεί να είναι εξαιρετικά υπερήφανη για τη δουλειά που έκανε πέρυσι είναι φυσικά η Williams. Η ομάδα του Grove εκμεταλλεύτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Mercedes-Benz PU106A Hybrid και κατάφερε να ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν στην 3η θέση της βαθμολογίας, μπροστά ακόμα και από τη Ferrari. Επίσης, ήταν η δεύτερη πιο ανταγωνιστική ομάδα με το γερμανικό power unit, κάτι που φυσικά δεν άρεσε στις McLaren και Force India.

Η McLaren το 2015 θα προμηθεύεται power unit από τη Honda, συνεπώς δεν ενδιαφέρεται για την «ενδοοικογενειακή» αυτή μάχη, κάτι που, όμως, αφορά τη Force India. Η ινδική ομάδα τερμάτισε φέτος στην 6η θέση, όπως και πέρυσι, μα έχει υψηλότερους στόχους για τη νέα σεζόν, μιας και θέλει να είναι τουλάχιστον στο κυνήγι της Williams, όπως λέει ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας, Andrew Green.

Θα ήθελα να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα για να μειώσουμε τη διαφορά, δεδομένου ότι γνωρίζουμε πως, αν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα που έχουμε με τον χειρισμό του μονοθεσίου, τότε θα υπάρξει σημαντικό κέρδος στην απόδοση. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να φτάσουμε τη Williams, ή τουλάχιστον να την κυνηγάμε. Εκεί μπορούμε πραγματικά να είμαστε και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε, αν βάλουμε τα πάντα στη θέση τους και κάνουμε σωστές δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα.

Η Mercedes έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τον χειμώνα πάνω στον κινητήρα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για το τι θα φέρουν για την επόμενη σεζόν και ό,τι έχουμε μάθει, θα το βάλουμε στο μονοθέσιο του 2015. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε εκεί που ήμασταν στο ξεκίνημα του 2014.

Andrew Green

Η Force India κατάφερε να πάρει μερικά καλά αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν (μαζί και το δεύτερο βάθρο στην ιστορία της, στο Μπαχρέιν), μα ο ρυθμός εξέλιξης εντός της χρονιάς δεν ήταν τόσο καλός, κάτι που ο Green παραδέχεται πως πρέπει να βελτιωθεί του χρόνου.

Βλέπουμε την πρόοδό μας σε σχέση με τον πρωτοπόρο, ανάλογα με την πίστα -ξέρουμε σε ποιες πίστες έχουμε πρόβλημα- και δεν ήμασταν τόσο μακριά από τα ίχνη της Mercedes. Η Mercedes ήταν πολύ μπροστά και υπήρχε ένα πολύ μεγάλο κενό από τους υπόλοιπους. Στο ξεκίνημα, υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο group μονοθεσίων πίσω μας και φαινόμασταν δυνατοί.

Οι ομάδες, όμως, κάλυψαν αυτό το κενό. Μείναμε πραγματικά πίσω στην κατάταξη, αλλά η απόδοσή μας σε σχέση με τον πρώτο δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ. Προσθέταμε πράγματα στο μονοθέσιο και πραγματικά έκαναν τη διαφορά, αλλά δε φαινόταν λόγω της θέσης που είχαμε. Μέχρι ν’ αρχίσουμε να προσπερνάμε κόσμο, αυτό δε θα φανεί στην πίστα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...