Η Alfa Romeo Spider δεν θα βασίζεται στο Mazda MX-5. Η νέα Giulietta θα είναι πισωκίνητη!

Σχετικά άρθρα

Radovan-Varicak19

Εγώ όταν μιλάω, γίνομαι κακός… Τέλοσπάντων, δεν θα το συνεχίσω… Πάμε να δούμε τις νέες δηλώσεις του CEO της Alfa Romeo και της Maserati, Harald Wester.

Είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό ότι το επερχόμενο Ιταλικό roadster που θα βασίζεται στο Mazda MX-5 δεν θα φορά το σήμα της Alfa Romeo και ο Wester φαίνεται να επιβεβαιώνει τα παλαιότερα δημοσιεύματα.

Όσον αφορά στην Spider, η τελική έκδοση δεν θα είναι το διθέσιο που εξελίσσεται σε συνεργασία με την Mazda, αλλά ένα παράγωγο του project Giorgio.

Δήλωσε ο Γερμανός. Να υπενθυμίσουμε πως το project Giorgio είναι η κωδική ονομασία της πισωκίνητης αρχιτεκτονικής στην οποία θα βασίζονται τα περισσότερα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo, μεταξύ των οποίων ο αντικαταστάτης της 159 και, πλέον, η Spider. Ο Wester συμπλήρωσε όμως ότι το project είναι κάθε άλλο παρά νεκρό λέγοντας πως “το project θα βρει νέο σπιτικό στην Fiat-Abarth”. Όπως τα είχαμε πει λοιπόν. Το roadster της Alfa Romeo θα είναι Ιταλικό μέχρι το κόκκαλο και η Fiat/Abarth θα έχει το προσιτό roadster που αξίζει να έχει στην γκάμα της.

Σε σχετικές ειδήσεις και πάντα στην ίδια συνέντευξη, ο Wester είπε πως το μοντέλο που θα ακολουθήσει την Giuliaπου δεν θα λέγεται Giulia– θα είναι η Giulietta. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι θα είναι πισωκίνητη, που σημαίνει πως θα τεθεί απευθείας αντιμέτωπη με την μικρότερη BMW έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της πίσω κίνησης αφού οι φήμες που αφορούν στη σειρά 1 της Γερμανικής εταιρίας, κάνουν λόγο για μεταστροφή στην μπροστά κίνηση. Επιπλέον, για να υπάρχει και αντίπαλος για την σειρά 2, ακούγεται πως θα υπάρξει και μία coupe έκδοση της Giulietta. Άντε να αρχίσουμε να βλέπουμε αυτό το πλάνο να υλοποιείται γιατί από δηλώσεις και φήμες άλλο τίποτα…

ΠηγήCar Magazine

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα