Η Ferrari θα ήταν αντίθετη με την επιλογή Montezemolo στην προεδρία του F1 Group

Σχετικά άρθρα

Luca di Montezemolo (5)

Δεν πέρασε μια εβδομάδα από τότε που διαβάσαμε πως ο Bernie Ecclestone παραμένει στο τιμόνι του F1 Group, διατηρώντας τον έλεγχο της Formula 1, με τους  Luca di Montezemolo και Paul Walsh να τον πλαισιώνουν ως μη-Εκτελεστικοί Διευθυντές. Από τότε, οι φήμες οργίασαν, θέλοντας τον Sergio Marchionne να χρησιμοποιεί το δικαίωμα της Ferrari στο βέτο, ώστε να μην βρεθεί στην προεδρία του F1 Group ο πρώην πρόεδρος της Ιταλικής μάρκας.

Ανάμεσα στα πολλά που ανέλυσε ο Marchionne σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε και στις φήμες αυτές, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Αρχικά, δήλωσε πως η Scuderia δεν άσκησε βέτο, αφού στον Montezemolo δεν έγινε πρόταση για τη θέση του Προέδρου, ενώ, εάν γινόταν κάτι τέτοιο, οι κόκκινοι θα ήταν αντίθετοι για λόγους ηθικής.

Στο διοικητικό συμβούλιο του F1 Group υπάρχει μόνο ένας Πρόεδρος και αυτός είναι ο Ecclestone. Η Ferrari μπορεί να ασκήσει βέτο, μόνο υπό ορισμένες συνθήκες, στην υποψηφιότητα κάποιου για τη συγκεκριμένη θέση. Αλλά δεν το έκανε. Στον Montezemolo δεν έγινε κάποια πρόταση, αλλά και να γινόταν, η Ferrari θα ήταν αντίθετη για λόγους υγιούς ανταγωνισμού. Ο Montezemolo ήταν Πρόεδρος της Ferrari για 23 χρόνια, δεν θα ήταν δίκαιο.

Έχοντας ο Marchionne αναλύσει διεξοδικά πολλά από τα θέματα που αφορούν την ομάδα, το βάρος πέφτει πλέον στην συνάντηση των ομάδων τον Ιανουάριο, που θα καθορίσει το πλαίσιο εξέλιξης των υβριδικών power units, αλλά και στην εξέλιξη του νέου μονοθεσίου, που θα παρουσιαστεί στα τέλη του ίδιου μήνα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα