Piero Ferrari: Ο πατέρας μου θα συμπαθούσε τον Marchionne

Σχετικά άρθρα

Piero Ferrari

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Sergio Marchionne, τo 2015 θα είναι χρονιά αναδιοργάνωσης για τη Ferrari. Ο γιός του Enzo Ferrari, Piero, θεωρεί πως ο Marchionne είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βελτιώσει την κατάσταση στο Maranello, συγκρίνοντας τις αποφάσεις του με αυτές του πατέρα του.

Πιστεύω σε αυτή την αναδιοργάνωση και είμαι συγκινημένος από τις αλλαγές. Οι επιχειρήσεις εξελίσσονται και η Formula 1 σε αναγκάζει να εκσυγχρονιστείς. Το έχω ξαναδεί πολλές φορές. Ας μη ξεχνάμε ότι στα τέλη του 1961, ο πατέρας μου απέλυσε τους 7 διευθυντές του για να ξεκινήσει από την αρχή, βάζοντας επί κεφαλής τον νεαρό Mauro Forghieri. Εκείνη ήταν μια αλλαγή στα πρότυπα του Marchionne.

Είναι πολύ ακριβής και απεχθάνεται την αργοπορία. Δουλεύει σκληρά και καταλαβαίνει άμεσα τα προβλήματα, λύνοντάς τα απευθείας. Όσο καλύτερα τον γνωρίζω, τόσο περισσότερο τον εκτιμώ. Πιστεύω πραγματικά πως ο πατέρας μου θα τον συμπαθούσε.

Ο Ιταλός, ο οποίος διατηρεί ακόμα το 10% της οικογενειακής του επιχείρησης, παρότι δίστασε να σχολιάσει την πρόσφατη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Luca di Montezemolo και τον αντικαταστάτη του, θεωρεί πως οι χαρακτήρες των δύο ανθρώπων που βρέθηκαν στην ηγετική θέση της Ferrari, είναι πολύ διαφορετικοί για να συγκριθούν.

Είναι αδύνατον να τους συγκρίνεις. Έρχονται από διαφορετικούς κόσμους, με διαφορετική πορεία και διαφορετικούς χαρακτήρες. Ακόμα και ο τρόπος που λειτουργούν είναι διαφορετικός.

ΠηγήGazzetta

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...