Horner: Η απόδοση του Ricciardo μας οδήγησε στην επιλογή Kvyat

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Race

Έπειτα από τις δηλώσεις του Franz Tost, που πιστεύει πως ο Kvyat θα εξελιχθεί σε κορυφαίο πιλότο, έρχεται και ο Christian Horner να ανεβάσει την ψυχολογία του νεαρού Ρώσου, δηλώνοντας πως ο οδηγός του έκανε μια εκπληκτική χρονιά με την Toro Rosso. Ο Horner συνδέει την περίπτωση του Kvyat με αυτή του Ricciardo, η οποία υπήρξε οδηγός στην απόφαση να μετακινηθεί ο πρώτος στη Red Bull.

Ο τρόπος με τον οποίο απέδωσε φέτος ήταν εκπληκτικός και είναι πολύ γρήγορος. Νομίζω ότι αυτό που μας έδωσε πραγματική εμπιστοσύνη, ήταν η απόδοση του Daniel Ricciardo μέσα στη χρονιά. Εμείς του δώσαμε την ευκαιρία, κι εκείνος μας έδωσε την αυτοπεποίθηση πως μπορούμε να επενδύσουμε στα νιάτα, να τα πιστέψουμε και να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πήραμε τον Dany Kvyat (στη Red Bull).

Προσωπικά τον γνώριζα, προφανώς επειδή είναι μέλος της Red Bull Junior Team και επειδή οδήγησε για την ομάδα μου στο GP3, όπου κέρδισε το πρωτάθλημα με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση από τα μέσα της σεζόν μέχρι και το τέλος του έτους.

Την ίδια στιγμή που η Red Bull δείχνει να εμπιστεύεται όλο και νεότερους οδηγούς, με αποκορύφωμα την είσοδο του Max Verstappen στη Formula 1, ο επικεφαλής της Ferrari Maurizio Arrivabene, πιστεύει πως ο νέος τρίτος οδηγός της Scuderia, ο 23χρονος Esteban Gutierrez, έκανε πολύ νωρίς το μεγάλο βήμα.

Είναι ένας οδηγός που έκανε το ντεμπούτο του στη F1 πολύ νωρίς. Ταλαντούχοι οδηγοί δεν θα πρέπει να ρίχνονται στη σκηνή τόσο νωρίς. Είμαι σίγουρος ότι είναι ταλαντούχος και θα έχει την ευκαιρία να το δείξει.

Η FIA έκανε κάποιες διορθωτικές αλλαγές πάνω στην απόκτηση της ειδικής άδειας που επιτρέπει τη συμμετοχή σε αγώνες F1, ενώ αναμένονται κινήσεις που θα κάνουν τα μονοθέσια πιο δύσκολα και πιο απαιτητικά στην οδήγηση τους, επαναφέροντας στο προσκήνιο τον ήρωα οδηγό.

Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την στρατιά από έφηβους και πολύ νέους πιλότους που μπαίνουν στη Formula 1, με το θέμα να χρίζει περαιτέρω σκέψης, αφού υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις “τελειωμένων” ταλαντούχων πιλότων στα 23 με 24 χρόνια τους, τη στιγμή που περασμένες δεκαετίες οι οδηγοί έκαναν σε αυτή την ηλικία την πρώτη τους εμφάνιση στα grid.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr