Αυτή η Shelby Cobra ρέπλικα είναι ηλεκτρική και 3D printed!

Σχετικά άρθρα

3D printed electric Shelby Cobra replica 1

Το “εκτυπωμένο” αυτοκίνητο της Local Motors δεν ήταν το μοναδικό του είδους του στο Detroit… θα μπορούσε να πει κάποιος πως δεν ήταν ούτε καν το πιο ενδιαφέρον.

Γιατί στο North American International Auto Show, το Oak Ridge National Laboratory παρουσίασε μία “εκτυπωμένη” ρέπλικα της Shelby Cobra. Το αμάξωμα του εντυπωσιακού αυτοκινήτου είναι εκτυπωμένο από 20% ABS πλαστικό, ενισχυμένο με ανθρακονήματα και αποτελείται από 5 μεγάλα τμήματα: το ρύγχος και την ουρά που μετρούν 30 εκατοστά σε μήκος και το καπό, την καμπίνα των επιβατών και το πορτ-μπαγκάζ που είναι σημαντικά μεγαλύτερα. Την κατασκευή, κρατούν στη θέση της μόλις 12 βίδες.

3D printed electric Shelby Cobra replica 2

Για την κίνηση της ρέπλικα, φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 134 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρίες που έχουν τοποθετηθεί κάτω από το καπό. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι φυσικά τοποθετημένος στον πίσω άξονα και χάρη στο βάρος του αυτοκινήτου που δεν ξεπερνά τα 680 κιλά, η “Cobra” επιταχύνει στα 96 km/h από στάση σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα δε, περιορίζεται στα 130 km/h.

3D printed electric Shelby Cobra replica 3

Από τον σχεδιασμό του οχήματος μέχρι το τελικό προϊόν που παρουσιάστηκε στην έκθεση, η διαδικασία κρατάει μόλις 6 εβδομάδες ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως έπειτα από τις αμέτρητες ερωτήσεις που δέχθηκε η ομάδα, αναγκάστηκε να κολλήσει στο παρμπρίζ ένα σημείωμα που έλεγε “Ναι, είναι 3D printed”!

ΠηγήCar Advice

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα