Η Mercedes-AMG δεν ενδιαφέρεται για μεγαλύτερο ποσοστό της MV Agusta

Σχετικά άρθρα

01_AMG_Augusta__1180x686

Με την εξαγορά του 25% της MV Agusta από την Mercedes-AMG να είναι μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις του 2014, είναι φυσικό και επόμενο όταν δίνεται η ευκαιρία στους δημοσιογράφους, να ζητούν εξηγήσεις. Αυτό έγινε στο Detroit όπου ο Dieter Zetsche, έδωσε στους δημοσιογράφους σαφείς απαντήσεις και δεν άφησε χώρο για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις.

Όταν ανακοινώθηκε το deal, οι φανατικοί οπαδοί της Ιταλικής φίρμας ανησύχησαν πως πρόκειται για την αρχή μίας πλήρους εξαγοράς και πως οι μοτοσυκλέτες της Agusta θα χάσουν το Ιταλικό ταμπεραμέντο τους. Ο Zetsche όμως ήταν σαφής:

Δεν θέλουμε να κατασκευάσουμε μοτοσυκλέτες Mercedes.

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Επίσης, ξεκαθάρισε το ότι ενώ η συμφωνία επιτρέπει στην Mercedes να έχει ένα μέλος στο Δ.Σ. της MV Agusta, αυτό το μέλος δεν έχει καμία σχέση με τον σχεδιασμό και την εξέλιξη των μοτοσυκλετών. Τέλος, ο CEO της Daimler δήλωσε πως η εταιρία δεν έχει καμία πρόθεση να αυξήσει την συμμετοχή της MV Agusta, πέραν του τρέχοντος 25%. Το καλό είναι πως μετά την συμφωνία με την Mercedes, η MV Agusta εξασφάλισε την εισροή κεφαλαίου από την Banca Popolare di Milano ώστε να χρηματοδοτηθούν οι προσπάθειες για ανάπτυξη και επέκταση της φίρμας στις διεθνείς αγορές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...