Τρία δευτερόλεπτα πιο γρήγορα θα είναι τα μονοθέσια του 2015

Σχετικά άρθρα

Paul Hembery

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Pirelli, Paul Hembery τα μονοθέσια του 2015 θα είναι αρκετά ταχύτερα από αυτά του 2014. Η διαφορά των μονοθεσίων του 2015 με αυτά του 2014 σύμφωνα πάντα με τον Βρετανό θα είναι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Για να δούμε όμως, τι ακριβώς ανέφερε ο Paul Hembery:

Τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν, ότι θα υπάρξουν μεγάλα άλματα στην εξέλιξη των μονοθεσίων. Οι ομάδες είχαν την δυνατότητα τον χειμώνα να εξελίξουν τον κινητήρα, κάτι που είχαμε αντιληφθεί ότι θα γινόταν από την Μελβούρνη ή την Κίνα. Από εκεί είχαμε αντιληφθεί ότι θα υπάρξουν σημαντικά άλματα στην εξέλιξη. Ξέρουμε ότι πάντα υπάρχει βελτίωση, αλλά νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη θα είναι της τάξης των δύο με τριών δευτερολέπτων τον γύρο σε σχέση με πέρσι. Αυτή είναι μία τεράστια διαφορά.

Για τα ελαστικά μας αυτό σημαίνει, ότι από την συντηρητική επιλογή που είχαμε πέρσι φέτος αυτή μπορεί να είναι αρκετά επιθετική.

Motor Racing - Formula One Young Drivers Test - Day Two - Silverstone, England

Αν τα δεδομένα που λαμβάνει η ομάδα της Pirelli οδηγούν τον τεχνικό διευθυντή της σε μία τέτοια δήλωση, αυτό σημαίνει ότι τα νέα μονοθέσια εκτός από τα αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη θα έχουν και καλύτερη αεροδυναμική. Τα δύο με τρία δευτερόλεπτα διαφορά των νέων μονοθεσιών του 2015 μας επαναφέρουν σε χρόνους εποχής V8 κινητήρων.

Εκτός από τις δηλώσεις του Paul Hembery για αλματώδη πρόοδο των μονοθεσίων του 2015 και ο Pat Symonds τεχνικός διευθυντής της Williams δήλωσε χαρακτηριστικά:

Τα μονοθέσια θα είναι ταχύτερα γιατί συνέχεια εξελίσσονται, είμαστε λίγο περιορισμένοι αεροδυναμικά για το 2015, αλλά θα το ξεπεράσουμε. Δεν θα με πείραζε να τα βλέπαμε (τα μονοθέσια του 2015) ταχύτερα και με περισσότερη δύναμη.

Όλη η αλήθεια για το τι θα συμβεί, σε 48 μέρες από τώρα.

ΠηγήAUTOSPORT

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...