Η Volkswagen θέλει να μειώσει τα ανταλλακτικά του Polo και του Golf για να μειώσει το κόστος παραγωγής

Σχετικά άρθρα

vw golf production plant factory

Η Volkswagen, σύμφωνα με τον CFO της (οικονομικό διευθυντή της) Hans Dieter Poetsch, θέλοντας να περιορίσει το κόστος παραγωγής κατά 5 δισ. ευρώ ετησίως, θέλει να μειώσει τα ανταλλακτικά του Polo και του Golf, με τον Poetsch να λέει πως κάτι τέτοιο θα μείωνε σημαντικά το κόστος, αυξάνοντας έτσι τα κέρδη της εταιρίας.

Συγκεκριμένα, η 2η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των μοντέλων των μπαταριών και τις λάμπες που χρησιμοποιεί στο εσωτερικό του Golf, περίπου στο μισό, με τον Poetsch να συμπληρώνει πως ακόμη ένας τρόπος μείωσης του κόστους είναι να μειωθούν κατά 30% οι προσφερόμενοι κινητήρες και κιβώτια στην επόμενη γενιά του Polo.

Απώτερος στόχος της Volkswagen είναι, μειώνοντας το κόστος να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους των αυτοκινήτων της, από το 2,9% στο 6%, έτσι ώστε να πιαστεί ο στόχος κερδοφορίας που έχει θέσει για το 2018. Για το 2014 ο Poetsch δηλώνει πως το περιθώριο κέρδους θα φτάσει το 3%, με την VW να πουλά 6,12 εκατ. αυτοκίνητα (και 7,8 εκατ. λουκάνικα).

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...