Πέντε τουλάχιστον νίκες θέλει να πετύχει η Renault μέσα στο 2015

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Japan - Practice

Ο Energy F1-2014 δεν ήταν το πιο δυνατό power unit της περασμένης χρονιάς, ήταν ίσως το δεύτερο σε οδηγησιμότητα και το τρίτο από πλευράς κατανάλωσης. Όμως, στην πλάτη του Daniel Ricciardo, κι εκμεταλλευόμενη η Red Bull τα ελάχιστα στραβοπατήματα της Mercedes, κατάφερε να προσθέσει τρεις νίκες στο πλούσιο παλμαρέ των Γάλλων.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, το power unit της Renault ήταν 75 ολόκληρους ίππους πιο αδύναμο σε σχέση με εκείνο της πρωταθλήτριας W05, με τον Διευθύνων Σύμβουλο των Γάλλων, Cyril Abiteboul, να την τοποθετεί στους 60. Μάλιστα, ο Abiteboul αποκαλύπτει πως μέχρι την έναρξη της σεζόν, στην Renault ελπίζουν να κλείσουν στο μισό αυτή τη διαφορά, στοχεύοντας σε τουλάχιστον 5 νίκες μέσα στο πρωτάθλημα.

Εκτιμούμε ότι η διαφορά μας με τη Mercedes, στο τέλος της σεζόν του 2014, ήταν περίπου 60 ίππους. Ελπίζουμε να κλείσει αυτό το κενό στο μισό στις αρχές της σεζόν στη Μελβούρνη.

Θα ξεκινήσουμε τη σεζόν του 2015, με την έκδοση του κινητήρα μας για το 2015. Μέχρι σήμερα, έχουμε χρησιμοποιήσει περίπου τα δύο τρίτα των επιτρεπόμενων (32) “κλειδιών” για να αλλάξουμε το φετινό power unit. Στόχος μου είναι να πάρουμε τουλάχιστον πέντε νίκες τη φετινή σεζόν.

cyril abiteboul

Ένα θέμα που απασχολεί όλους τους κατασκευαστές, είναι οι σκέψεις για αλλαγές στους κινητήρες, με τον Christian Horner να έχει προτείνει τη λύση του biturbo, με την οποία συμφωνεί και ο συνεργάτης της Renault, Mario Illien, για την αύξηση του ήχου. Ο Abiteboul από την πλευρά του δεν αποκάλυψε κάτι νέο πάνω σε αυτό, τόνισε όμως πως οι όποιες αλλαγές, θα έρθουν από το 2017, στηρίζοντας παράλληλα τον Ecclestone.

Η Renault δεν θα αντιταχθεί στην ιδέα του Bernie Ecclestone, ώστε να γίνουν οι κινητήρες πιο δυνατοί και να παράγουν περισσότερο ήχο, (εφόσον) οι δαπάνες παραμείνουν υπό έλεγχο. Η ιδέα είναι ελκυστική, αλλά φαίνεται ότι είναι ήδη πολύ αργά (για το) 2016. Το 2017, ωστόσο, είναι η ιδανική χρονική στιγμή.

Τη νέα χρονιά, η Renault θα προμηθεύει με κινητήρες μόνο τις δυο ομάδες της Red Bull.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήCanal+

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...