H Opel παρουσιάζει το Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX με μέση κατανάλωση 3,1 λίτρα/100 χλμ

Σχετικά άρθρα

Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX (1)

H Opel ανακοίνωσε το Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX που αποδίδει 95 άλογα με 190 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το Easytronic 3.0 κιβώτιο ταχυτήτων, έχοντας μέση κατανάλωση 3,1 λίτρα/100 χλμ με 82 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Η Opel το περιγράφει ως το πιο οικονομικό diesel αυτοκίνητο της, διαθέτοντας σύστημα Start/Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ελαστικά χαμηλής αντίστασης. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Πρωταθλητής Οικονομίας: Νέο Opel Corsa με εκπομπές CO2 82 g/km

  • Οικονομία: Ο 1.3 CDTI ecoFLEX καταναλώνει 3,1 l/100 km, κατηγορία απόδοσης A+
  • Άνεση: Easytronic 3.0 με αποδοτική λειτουργία και ομαλές αλλαγές σχέσεων
  • Σημείο αναφοράς: Το νέο Corsa το πιο οικονομικό diesel της αγοράς

Το νέο Opel Corsa εκτός από απίστευτα ελκυστικό είναι και αληθινός πρωταθλητής οικονομίας. Το τρίθυρο μοντέλο 1.3 CDTI ecoFlex (70 kW/95 hp) με τεχνολογία Start/Stop στάνταρ, σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης σε συνδυασμό με το νέο κιβώτιο Easytronic 3.0 μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 στα 82 g / km. Η κατανάλωση μικτού κύκλου κατεβαίνει στα 3,1 lit / 100 km κάνοντας το νέο Corsa το πιο οικονομικό μοντέλο Opel και το πιο οικονομικό diesel της αγοράς. Ο πρωταθλητής οικονομίας θα διατίθεται στη Γερμανία από το Μάρτιο.

«Το αυτοματοποιημένο πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο στο νέο Corsa είναι η τέλεια πρόταση για πελάτες που προτιμούν την άνεση ενός αυτόματου χωρίς υψηλό κόστος» δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales του Opel Group. «Όταν συνδυάζεται με τον οικονομικό diesel το μικρό αυτοκίνητο γίνεται πρωταθλητής της απόδοσης. Επομένως, είναι τέλειο για μικρές διαδρομές στην πόλη αλλά και πιο μακρινά ταξίδια.»

Οικονομικός: Στάνταρ κατανάλωση μόλις 3,1 l/100 km με εκπομπές CO2 82g/km

Ο ριζικά ανανεωμένος diesel με ισχύ 70 kW/ 95 hp και μέγιστη ροπή 190 Nm στις 1.750 – 2.500 rpm σε συνδυασμό με έναν υπερσυμπιεστή τελευταίας γενιάς προσφέρει ανώτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας και επιτάχυνση ακόμα και σε χαμηλές στροφές, παραμένοντας εξαιρετικά αθόρυβος. Μία αντλία νερού που λειτουργεί όταν είναι απαραίτητο και μία αντλία λαδιού μεταβλητής παροχής συμβάλλουν στις εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Επιπλέον, τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης της Opel παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Με αυτές τις καινοτομίες, το τρίθυρο Corsa με το νέο κιβώτιο Easytronic 3.0 καταναλώνει μόνο 3,1 lit / 100 km και εκπέμπει μόλις 82 g CO2 / km, τρία γραμμάρια λιγότερο συγκριτικά με ένα μηχανικό πεντατάχυτο κιβώτιο (σύμφωνα με την οδηγία [EC] No. 715/2007), που σημαίνει ότι πιστοποιείται με ετικέτα ενεργειακής απόδοσης A+.

Easytronic 3.0: Θεαματική άνεση – μικρή κατανάλωση

Το πεντατάχυτο Easytronic 3.0 είναι ελαφρύτερο και έχει λιγότερες εσωτερικές τριβές από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός άνετου αυτόματου και την απόδοση ενός μηχανικού. Το Easytronic 3.0 επιλέγει αυτόματα την πιο αποδοτική σχέση με βάση ένα μηχανικό κιβώτιο βελτιστοποιημένο για μικρότερους κινητήρες και προσφέρει οικονομική οδήγηση. Το αυτοματοποιημένο κιβώτιο συνδυάζεται με Start/Stop που μειώνει ακόμα περισσότερο την κατανάλωση κυρίως σε αστικές περιοχές.

Οι μηχανικοί της Opel εξέλιξαν ένα ειδικό σετ 5 σχέσεων για το αυτοματοποιημένο κιβώτιο, ώστε να προσφέρει ευρεία κλιμάκωση που μειώνει τις στροφές του κινητήρα (π.χ. στον αυτοκινητόδρομο) αλλά και το σχετικό θόρυβο. Επιπλέον, το Easytronic 3.0 διαθέτει ‘creep’ mode παρόμοιο με ενός αυτόματου κιβωτίου για αργούς ελιγμούς. Το κιβώτιο έχει ειδική λειτουργία εκκίνησης για ταχείες εκκινήσεις και σπορ επιτάχυνση.

Η τελευταία γενιά Easytronic εντυπωσιάζει με τους μειωμένους χρόνους αντίδρασης που επιτρέπουν ταχύτερες και πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων. Η βελτιστοποίηση οφείλεται σε ένα νέο ενεργοποιητή σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων και ελέγχου, αλλά και στο πλήρως ανανεωμένο κιβώτιο. Επιπλέον του αυτόματου προγράμματος όπου ένας ηλεκτροϋδραυλικός ενεργοποιητής εκτελεί τις λειτουργίες επιλογής σχέσης και ελέγχου συμπλέκτη, το Easytronic 3.0 προσφέρει μηχανικές αλλαγές σχέσεων με πίεση και έλξη του επιλογέα.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Frontera

Λίγες ημέρες μετά την διαρροή, η Opel παρουσίασε το νέο Frontera. Πρόκειται για ένα μικρό B-SUV που αντικαθιστά το Crossland και θα προσφέρεται με...

Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

Διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του Opel Frontera, με το νέο μικρό B-SUV να παρουσιάζεται μέσα στο επόμενο διάστημα. Το νέο Frontera, ως διάδοχος του...

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

To Opel Frontera επιστρέφει

Η Opel ανακοίνωσε την επιστροφή του Frontera στη γκάμα της, με το ολοκαίνουργιο SUV να παρουσιάζεται εντός του 2024. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία,...