Η Toyota θέλει νίκες “με το καλημέρα” στο WRC

Σχετικά άρθρα

TMG Yaris WRC Test

Η Toyota έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2017 με το Yaris WRC και με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Toyota Motorsport GmbH, κάνει σαφείς τις προθέσεις της.

Σύμφωνα με τον Yoshiaki Kinoshita, το Yaris WRC έχει δείξει στις δοκιμές πως τουλάχιστον από πλευράς ταχύτητας, είναι πολύ κοντά στον ανταγωνισμό αλλά η ομάδα δεν είναι ικανοποιημένη από τα χιλιόμετρα που έχει κάνει:

Πέρυσι, κάναμε 5.000 χιλιόμετρα αλλά υπό φυσιολογικές συνθήκες, πρέπει να κάνεις τα τετραπλάσια – 20.000 χιλιόμετρα κάθε χρόνο. Για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Αυτό έκανε η Volkswagen και γι’ αυτό τον πρώτο χρόνο συμμετοχής της, επιβλήθηκε και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η Toyota θέλει να μοιάσει στην Volkswagen σε αυτό. Με δύο σημαντικές διαφορές όμως. Η πρώτη έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό. Παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι οδηγοί είναι πιο σημαντικοί τώρα στο WRC επειδή τα αυτοκίνητα έχουν παραπλήσιες επιδόσεις, ο Kinoshita-san είπε ότι η Ιαπωνική εταιρία δεν θα κάνει ότι έκανε η VW που πήρε τον Ogier από τη Citroen. Αντιθέτως, θα κρατήσει τον Alex Camilli στο ένα Yaris WRC και στο άλλο θα βάλει έναν νέο οδηγό.

Θέλουμε να μεγαλώσουμε μαζί και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kinoshita-san. Η δεύτερη διαφορά, έχει να κάνει με τους πόρους. Χαρακτηριστικά, ο Kinoshita ανέφερε το παράδειγμα του WEC. Εκεί, σύμφωνα με τον Ιάπωνα, ο προϋπολογισμός της Toyota ήταν περίπου το 30% αυτού της Audi. Με λίγα λόγια, όπως αναφέρει:

Έχουμε την ίδια προσέγγιση και στα ράλι. Ολοκλήρωσε το project με τα ελάχιστα δυνατά – πολύ λιτά πράγματα.

Ο επικεφαλής της TMG δήλωσε επίσης ότι το Yaris WRC ξεκίνησε τη ζωή του μετά την ακύρωση του προγράμματος της Toyota στην F1, ως ένα αυτοχρηματοδοτούμενο, skunk-works πρόγραμμα μετά την δουλειά. Γι’ αυτό χρειάστηκαν 3 χρόνια για να εξελιχθεί ο κινητήρας και 2 χρόνια για να εξελιχθεί το chassis. Όσον αφορά στις αλλαγές στους κανονισμούς το 2017, ο Kinoshita-san είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μικρές και δεν θα επηρεάσουν την εξέλιξη του αγωνιστικού τους.

ΠηγήMotoring

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...