H Alfa Romeo θέλει να σχεδιάσεις το livery της 4C για το αυτοκίνητο ασφαλείας του Superbike

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo 4C Safety Car WTCC (4)

H Alfa Romeo ξεκίνησε ένα διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού και ζητά από τους οπαδούς της να συμβάλουν στη δημιουργία της εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας, που θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, το οποίο και φέτος θα είναι μια 4C.

2015 Alfa Romeo 4C

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους, αλλά η Alfa Romeo συνεργάζεται με διάφορα πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένων του Delft της Ολλανδίας, του Elisava της Ισπανίας, του IED και Marangoni της Ιταλίας και του Royal College of Arts, το οποίο βρίσκεται στο Λονδίνο.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν τη σελίδα Draw Your Safety Car και να κατεβάσουν μια φωτογραφία της Alfa Romeo 4C, και στη συνέχεια να δημιουργήσουν το δικό τους livery και να ανεβάσουν έως και τρεις φωτογραφίες μέσω του site.

Alfa Romeo 4C Safety Car WTCC (2)

Στις 19 Μαρτίου, μια ομάδα ειδικών, που περιλαμβάνει σχεδιαστές και διευθυντές της Alfa Romeo, θα αξιολογήσουν τις προτάσεις και θα επιλέξουν τις τρεις πρώτες. Τα βραβευμένα σχέδια θα ντύσουν το ιταλικό entry-level supercar σε κάθε ένα από τους τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και στους δημιουργούς τους θα προσφερθεί πρακτική άσκηση στο Alfa Romeo Style Centre, και το Τμήμα Σχεδιασμού της FCA στο Τορίνο.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Σχεδιάστε τη δική σας Alfa Romeo 4C “Safety Car”

– Ένας διεθνής διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 18 Μαρτίου για τη σχεδίαση της «στολής» που θα φοράει το “supercar” που θα κινείται στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike
– Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σπουδαστές από κορυφαίες σχεδιαστικές σχολές στην Ισπανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (SBK), η Alfa Romeo ανακοινώνει ένα μεγάλο διεθνή διαγωνισμό που απευθύνεται σε κορυφαίους σπουδαστές από σχεδιαστικές σχολές, στους οποίους δίνει τη δυνατότητα να δουν την καλλιτεχνική τους δημιουργία να εμφανίζεται στις αγωνιστικές πίστες με την Alfa Romeo 4C, το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας στο φημισμένο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών.

Για πολλά χρόνια η Alfa Romeo 4C παρουσιάστηκε στις πίστες με μια σειρά από νέες και ελκυστικές εμφανίσεις. Φέτος η μάρκα αποφάσισε να προσκαλέσει σπουδαστές από σχεδιαστικές σχολές να απελευθερώσουν τη δημιουργική τους ενέργεια, προσφέροντάς τους μία παγκόσμια σκηνή για να δείξουν τη δουλειά τους.

Οι τρεις καλύτερες από τις εμφανίσεις που θα υποβληθούν, θα χρησιμοποιηθούν για τρία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα του SBK η καθεμία, για να τις θαυμάσουν οι οπαδοί των αγώνων μοτοσυκλέτας στις πίστες αλλά και οι τηλεθεατές που θα παρακολουθήσουν τηλεοπτικά τους αγώνες.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε σχεδιαστικές σχολές στην Ισπανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία και το Βέλγιο. Στα ιδρύματα που συμμετέχουν συμπεριλαμβάνονται τα IED (Ιταλία και Ισπανία), Elisava (Ισπανία), Royal College of Arts (Μεγάλη Βρετανία), Marangoni (Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Κίνα) and Delf (Ολλανδία). Επιπλέον εκτός από τους σπουδαστές των πανεπιστημίων, ο διεθνής αυτός διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε επιθυμεί να δοκιμάσει τις σχεδιαστικές του ικανότητες, ώστε να δημιουργήσει την πιο ελκυστική εμφάνιση.

Από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι τις 18 Μαρτίου οι επισκέπτες του ιστότοπου της Alfa Romeo θα έχουν πρόσβαση σεμία ειδική ενότητα αφιερωμένη στο διαγωνισμό, απ’ όπου θα μπορούν να κατεβάσουν τη φωτογραφία της Alfa Romeo 4C, ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία τους για να σχεδιάσουν τη δική τους πρόταση για την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Καθένας από τους συμμετέχοντες μπορεί να στείλει το πολύ μέχρι 3 σχέδια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επισκέπτες του ιστοτόπου της Alfa Romeo και των καναλιών της μάρκας στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κλπ.) θα μπορούν να δουν τις εμφανίσεις με τις οποίες παρουσιάστηκε η 4C ως αυτοκίνητο ασφαλείας στις διάφορες πίστες και το Σχεδιαστικό Κέντρο της Alfa Romeo θα είναι διαθέσιμο με προτάσεις για να βοηθήσει αυτούς που θα θέλουν να υποβάλλουν συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Από τις 19 Μαρτίου μία επιτροπή ειδικών, που θα περιλαμβάνει σχεδιαστές και διευθυντικά στελέχη της Alfa Romeo και του σχεδιαστικού κέντρου της FCA, θα εξετάσει τις δουλειές που έχουν υποβληθεί και θα διαλέξει τις τρεις καλύτερες.

Οι ευκαιρίες για τους νικητές δεν τελειώνουν με τη δημιουργία της δικής τους πρότασης και την εμφάνισή της ενώπιον του κοινού στις αγωνιστικές πίστες. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία για μία πρακτική άσκηση στο Σχεδιαστικό Κέντρο της Alfa Romeo στο τμήμα σχεδίασης της FCA στο Τορίνο, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξερευνήσουν όλες τις πτυχές της σχεδιαστικής δραστηριότητας στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Alfa Romeo έχει εμπλοκή με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike ως κορυφαίος χορηγός και με το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας από το 2007, γιατί μοιράζεται τις ίδιες αξίες του κορυφαίου συναγωνισμού, της τεχνολογίας και της ασφάλειας.

Από το 2013 το μικρό υπεραυτοκίνητο Alfa Romeo 4C εμφανίζεται στις πίστες ως επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας και μάλιστα όχι μόνο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Η Alfa Romeo 4C βγαίνει στην πίστα για το γύρο προθέρμανσης και πριν από κάθε αγώνα στις διοργανώσεις που αποτελούν μέρος του SBK, όπως το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Superstock 600, το κύπελλο Superstock 1000 FIM και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport.

Η συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει την συγγένεια ανάμεσα σε δύο μέρη από δύο διαφορετικούς κόσμους. Αν οι μοτοσυκλέτες που αγωνίζονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike είναι μηχανές παραγωγής με κορυφαία επίπεδα απόδοσης χάρη στις αγωνιστικές ρυθμίσεις τους, τα σπορ αυτοκίνητα της Alfa Romeo, που κυκλοφορούν άνετα στους δρόμους των πόλεων, μπορούν με τον ίδιο τρόπο να προσφέρουν τις συγκινήσεις και τις εντυπωσιακές επιδόσεις που περικλείονται στο αγωνιστικό πνεύμα της μάρκας.

[/learn_more]

Πηγήα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πως οι ευροεκλογές και οι αμερικάνικες εκλογές επηρεάζουν τα σχέδια της Alfa Romeo

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών στις ΗΠΑ που θα καθορίσουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν...

Τέλος οι Alfa Romeo Giulia/Stelvio Quadrifoglio από τις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo στη Βόρεια Αμερική, Larry Dominique, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο Linkedin, ανακοίνωσε ότι οι Giulia Quadrifoglio και Stelvio...
Autoblog.gr