Δοκιμές Βαρκελώνης: Ημέρα 1η

Σχετικά άρθρα

Sauber - Barcelona

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησαν σήμερα στην κρύα πίστα της Βαρκελώνης, οι δεύτερες χειμερινές δοκιμές της Formula 1. Το πρώτο μονοθέσιο που έκανε την εμφάνισή του ήταν αυτό της Sauber με τον Felipe Nasr, ενώ ακολούθησαν ο Pascal Wehrlein με τη περσινή Force India και η Susie Wolff με την Williams. Το μονοθέσιο της Sauber είχε ελαφρώς διαφορετικό χρωματισμό σε σχέση με τις πρώτες δοκιμές, καθώς το κίτρινο χρώμα τοποθετήθηκε και στους καθρέφτες και το ρύγχος του μονοθεσίου.

Όλες οι ομάδες, εκτός από τη Mercedes και τη Red Bull, έκαναν από έναν -μόλις- γύρο, για να ελέγξουν οι μηχανικοί τους πως δεν υπάρχουν προβλήματα στα μονοθέσια. Οι Γερμανοί έδειξαν και πάλι πόση αυτοπεποίθηση έχουν, συμπληρώνοντας απευθείας αρκετούς γύρους και μαζεύοντας πληροφορίες για την αεροδυναμική του μονοθεσίου τους. Αντιθέτως, η Red Bull δεν έκανε την εμφάνισή της το πρώτο 40-λεπτο.

Maldonado - Barcelona

Η πρώτη κόκκινη σημαία της ημέρας ήταν μια προσφορά του Pastor Maldonado, ο οποίος έμεινε στην στροφή 5. Με την επιστροφή της Lotus στα pit, έκανε την εμφάνισή της και η καμουφλαρισμένη Red Bull, καταφέρνοντας να συμπληρώσει 4 γύρους μέχρι της δεύτερη κόκκινη σημαία της μέρας. Υπεύθυνος για αυτήν ήταν και πάλι ο 29-χρονος από τη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τη Lotus, ένας αισθητήρας προκάλεσε τις 2 κόκκινες σημαίες.

Οι μηχανικοί της Mercedes προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κρύψουν το πίσω μέρος της W06 από τους φωτογράφους, καθώς η νέα πίσω αεροτομή με την διαφορετική στήριξή της, είχε συγκεντρώσει την προσοχή των φωτορεπόρτερ. Με τον Lewis Hamilton να συμπληρώνει 11 γύρους, ήρθε η είδηση από τη Γερμανική ομάδα πως ο Βρετανός δεν ένιωθε καλά, οπότε το υπόλοιπο πρόγραμμα θα ολοκληρωνόταν από τον Pascal Wehrlein.

O 20-χρονος, μετά από λίγη ώρα, βγήκε από το μονοθέσιο της Force India και κατευθύνθηκε στο γκαράζ της Mercedes, ενώ ο Sergio Perez πήρε την θέση του νεαρού, οδηγώντας την VJM07. Από τη στιγμή που η ομάδα ήξερε ότι ο Hamilton είχε ξυπνήσει με πυρετό, μπορούσε να ζητήσει από τον Nico Rosberg να οδηγήσει, αλλά φαίνεται πως ο Γερμανός έχει κάποιο πρόβλημα στον αυχένα του, με αποτέλεσμα το σημερινό, απαιτητικό πρόγραμμα της ομάδας να του είναι απαγορευτικό.

Mercedes Barcelona

Με την θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 11 βαθμούς, λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα, οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν. Πρώτος στη κατάταξη ήταν ο Nasr, ο οποίος με 1:27.307 ήταν ταχύτερος από τον περσινό, κατατακτήριο χρόνο της Sauber, κατά ένα σχεδόν δευτερόλεπτο.

Η McLaren που τα πήγαινε αρκετά καλά, σε σχέση με τις δοκιμές της Jerez, δυστυχώς τελείωσε άδοξα την σημερινή –και ίσως και την αυριανή- μέρα δοκιμών, έχοντας συμπληρώσει 21 γύρους. Ο Jenson Button επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας με πρόβλημα στην MGU-K. Κάποιο εξάρτημα στεγανοποίησης του συστήματος ανάκτησης και παροχής κινητικής ενέργειας του Ιαπωνικού κινητήρα χρειάζεται να επανασχεδιαστεί, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε το ίδιο πρόβλημα και αύριο. Ο επικεφαλής της Honda Motorsports, Yasuhisa Arai, δήλωσε:

Το ελαττωματικό εξάρτημα προκάλεσε ένα πρόβλημα που απαιτεί την αλλαγή του power unit, βάζοντας τέλος στο σημερινό μας πρόγραμμα. Για να λυθεί πλήρως το πρόβλημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα επανασχεδιασμένο εξάρτημα το οποίο δεν θα είναι εδώ πριν το Σάββατο, το οποίο σημαίνει πως μπορεί να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα και αύριο.

McLaren Barcelona

Στο μεσημεριανό διάλειμμα το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των πιλότων πρέπει να ήταν τα κράνη τους. Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν, η FIA έχει ήδη αποφασίσει πως θα απαγορέψει στους οδηγούς να αλλάζουν σχεδίαση στα κράνη τους, κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Sebastian Vettel, έχοντας αλλάξει καμιά 60ριά κράνη μέχρι τώρα, θα πρέπει να διαλέξει ένα για την φετινή χρονιά, καθώς η FIA θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο θα μπερδεύονται λιγότερο οι θεατές.

Ο έτερος οδηγός της Ferrari, με το που τελείωσε το μεσημεριανό διάλειμμα, έκανε τον καλύτερο χρόνο -μέχρι εκείνη την ώρα- πλησιάζοντας κατά πολύ τον χρόνο της περσινής pole position και κατεβάζοντας τον δικό του περσινό χρόνο κατά 1.5 δευτερόλεπτο. Ακολούθησε ένας ταχύτατος γύρος από τον Nasr, ο οποίος -όπως και ο Raikkonen- χρησιμοποιούσε τη χειμερινή, πειραματική γόμα της Pirelli, η οποία έρχεται πολύ γρήγορα στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας της.

Nasr - Barcelona

Ο Βραζιλιάνος δεν πρόλαβε να χαρεί από την απόδοσή του, καθώς μαζί με την Wolff ήταν οι υπαίτιοι της επόμενης κόκκινης σημαίας. Τα δυο μονοθέσια βρέθηκαν εκτός πίστας, μετά από επαφή που είχαν, με τη Susie Wolff να θεωρεί πως δεν έφταιγε, παρότι ήταν σε αργό γύρο και παραδέχτηκε πως δεν είδε τον Nasr!!! Με την πράσινη σημαία να εμφανίζεται, ο κεφάτος Kimi Raikkonen έκανε τον ταχύτερο χρόνο του, κάνοντας έναν χρόνο που θα τον έφερνε στην περσινή pole position του Ισπανικού GP.

Η Scuderia είχε επικεντρώσει το απογευματινό πρόγραμμά της σε δοκιμές φθοράς ελαστικών και δοκιμαστικές εκκινήσεις, ενώ το πρωί έδινε περισσότερη προσοχή στην αεροδυναμική της SF15-T. Αντίστοιχο πρόγραμμα ακολούθησε και η Red Bull, με τον Daniel Ricciardo και τον Max Verstappen να βελτιώνουν συνεχώς τους χρόνους τους. Την τελευταία ώρα των δοκιμών ο Maldonado, χρησιμοποιώντας την μαλακή γόμα, ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, κάνοντας και τον καλύτερο χρόνο της μέρας.

Raikkonen - Barcelona

Μισή ώρα πριν το τέλος των σημερινών δοκιμών, βγήκε στην πίστα η επισκευασμένη Sauber, ενώ λίγα λεπτά μετά ξαναβγήκε στη πίστα και η Susie Wolff. Ο Felipe Nasr προκάλεσε την τελευταία κόκκινη σημαία της ημέρας, αφού πάρκαρε το μονοθέσιό του στην στροφή 9. Τώρα, ή φοβήθηκε την οδηγό της Williams ή ήταν προγραμματισμένη εγκατάλειψη, για να ελέγξει η ομάδα την ακρίβεια μέτρησης του καυσίμου στο μονοθέσιο, κάτι που συνηθίζεται λίγο πριν την καρό σημαία στις δοκιμές.

Αναλυτικά οι σημερινοί χρόνοι των οδηγών στον παρακάτω πίνακα.

Οδηγός Ομάδα Γύροι Ταχύτερος γύρος
Pastor Maldonado Lotus  69  1:25.011
Kimi Raikkonen Ferrari 74 1:25.167
Daniel Ricciardo Red Bull  59 1:25.547
Sergio Perez Force India  34 1:26.636
Felipe Nasr Sauber  79 1:27.307
Max Verstappen Toro Rosso  94 1:27.900
Jenson Button McLaren  21 1:28.182
Pascal Wehrlein Force India  32 1:28.329
Pascal Wehrlein Mercedes  48 1:28.489
Susie Wolff Williams 86 1:28.906
Lewis Hamilton Mercedes 11 1:30.429

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...