H Nissan teasάρει με το Sway concept το επόμενο Micra

Σχετικά άρθρα

sway concept

Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία του νέου concept που θα φέρει στη Γενεύη, το οποίο το ονομάζει Sway.

Το αυτοκίνητο μας δείχνει μια πρώτη ιδέα για το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του Micra στην Ευρώπη, καθώς η Nissan θα διαχωρίσει το Ευρωπαϊκό από το Ασιατικό Micra. Κρίνοντας από τη φωτογραφία το ιαπωνικό supermini θα διαθέτει αρκετά διαφορετικό σχεδιασμό σε σχέση με αυτό που κυκλοφορεί από το 2010. Προφανώς, όταν παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής, θα χάσει αρκετά από τα φουτουριστικά στοιχεία του concept, και θα είναι μια γενναία εξέλιξη σε σχέση με το σημερινό μοντέλο.

Η επόμενη γενιά του Micra θα κατασκευάζεται στην Γαλλία, στο εργοστάσιο της Renault στο Le Mans και η συναρμολόγηση του θα γίνεται στο εργοστάσιο Flins. Η παραγωγή του σασί του αυτοκίνητου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2016, και γι’αυτό το σκοπό η γαλλική εταιρία επενδύει 7 εκατ. ευρώ για την αγορά νέων μηχανημάτων και εργαλείων, με στόχο την παραγωγή 132.000 μονάδων ετησίως.

Το νέο ευρωπαϊκό Micra αναμένεαι να βασίζεται πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα CMF, με το ασιατικό μοντέλο να κατασκευάζεται στην Ινδία και θα βασίζεται πάνω στη παλιά και φθηνή V-πλατφόρμα της Nissan. Φήμες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να αλλάξει και ονομασία, για να τονίσει το διαφορετικό του χαρακτήρα σε σχέση με το παρελθόν.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Nissan μας δίνει μια πρώτη γεύση από το πρωτότυπο hatchback που θα αποκαλύψει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η Nissan, με όπλα της τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τις καινοτόμες τεχνολογίες, δημιούργησε τα τελευταία χρόνια αδιαμφισβήτητες εμπορικές επιτυχίες, με χαρακτηριστικές αυτές των QASHQAI και JUKE.

Με αφορμή το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, οι πύλες του οποίου ανοίγουν στις 5 Μαρτίου, η Nissan μας δίνει μια πρώτη γεύση για το πως οραματίζεται το μέλλον στην κατηγορία των Ευρωπαϊκών hatchback μέσω ενός, ριζοσπαστικού σχεδιασμού, πρωτοτύπου. Το εν λόγω μοντέλο που ακούει στο όνομα Sway, θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Nissan, στις 3 Μαρτίου.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...