Tost: Ο Carlos κι ο Max είναι δυο διαμάντια στα χέρια της Red bull

Σχετικά άρθρα

F1 Testing In Barcelona - Day Two

Ίσως το καλύτερο πρόγραμμα για να βρίσκεται ένας νέος οδηγός, είναι αυτό της Red Bull. Μπορεί να είναι σκληρό και απαιτητικό, προσφέρει όμως σε εκείνους που έχουν ταλέντο, την ευκαιρία να βρεθούν γρήγορα στην Formula 1 και να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται εκεί.

Σημαντικότατο ρόλο στην όλη διαδικασία, παίζει η “μικρή” ομάδα της Red Bull, η Toro Rosso. Στο φυτώριο αυτό, έχουν γαλουχηθεί οι περισσότεροι πιλότοι της ομάδας, όπως οι Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, κι ο νεοφερμένος για το 2015 Daniil Kvyat. Φέτος, η ομάδα αποφάσισε να δώσει ευκαιρία στους πολύ νεαρούς Max Verstappen και Carlos Sainz Jr, με τον επικεφαλής της STR, Franz Tost, να θεωρεί πως η Red Bull έχει δυο διαμάντια στα χέρια της.

Το αρχικό σχέδιο από την Red Bull ήταν, και παραμένει, η Toro Rosso να δίνει στους νέους οδηγούς από την Junior ομάδα της Red Bull, τη δυνατότητα να εισέλθουν στη Formula 1. Μέχρι στιγμής, αυτό λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία. Νομίζω ότι με τον Max και τον Carlos, έχουμε άλλα δύο διαμάντια στα χέρια της Red Bull.

Ο Tost παρακολούθησε τους δυο σε Χερέθ και Βαρκελώνη, βγάζοντας τα πρώτα συμπεράσματα για την αξία τους, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Carlos Sainz Jr, για το ότι η ομάδα περιμένει την ίδια απόδοση από τους δυο οδηγούς της.

Έχω αρκετά θετικές εντυπώσεις και από τους δύο. Και οι δύο είναι πολύ πιο ώριμοι, από ό,τι ίσως θα περίμενε κανείς. Και οι δύο έχουν δείξει πολύ καλή απόδοση και είναι πολύ αφοσιωμένοι, με ισχυρά κίνητρα.

Περιμένω ότι θα αποδώσουν σε παρόμοιο επίπεδο. Μπορεί κάποιος να έχει μερικές φορές ένα πλεονέκτημα στις κατατακτήριες και ο άλλος ίσως να είναι πιο γρήγορος στον αγώνα, αλλά στο τέλος νομίζω ότι και οι δύο, από πλευράς απόδοσης, θα είναι ισάξιοι.

Στο τελευταίο χειμερινό τεστ, την πρώτη και την τρίτη ημέρα θα οδηγήσει ο Sainz, ενώ τη δεύτερη και την τέταρτη ο Verstappen. Πέρυσι τέτοια εποχή, η Toro Rosso στόχευε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, ένας στόχος που χάθηκε για πολλούς βαθμούς από την Force India, με τον κινητήρα Mercedes. Για το 2015, οι απαιτήσεις έχουν ανέβει, με τον Tost να περιμένει την κατάκτηση της πέμπτης θέσης, αφού δεν πιστεύει πως η απειρία των πιλότων του θα δυσκολέψει την ομάδα.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull]

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...