Αντιδρά η Ευρώπη για τα διόδια που αφορούν στους μη-Γερμανούς στις Autobahn

Σχετικά άρθρα

Autobahn-e1368060134161

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Βερολίνο φαίνεται ότι διαφωνούν όσον αφορά στην επιβολή των διοδίων τα οποία θα πληρώνουν οι μη-Γερμανοί πολίτες για την χρήση των autobahn. Η Γερμανία, προφανώς δεν είναι η μοναδική χώρα στην οποία αυτοί που χρησιμοποιούν την εθνική οδό πληρώνουν για να βοηθήσουν την συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων της αλλά η Επιτροπή φοβάται ότι το Γερμανικό πλάνο μεροληπτεί εναντίον των μη-Γερμανών Ευρωπαίων και εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Γερμανίας. Παρόμοια είναι η στάση και του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών που εκφράζουν αμφιβολίες για τα προβλεπόμενα έσοδα, την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά και την μεροληψία.

Η Violeta Bulc, Επίτροπος για θέματα μεταφορών, δήλωσε μάλιστα ότι η Γερμανία προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Και αναφέρω αυτή τη συγκεκριμένη δήλωση γιατί η λύση που φημολογείται ότι προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι αυτή των “Ευρωπαϊκών διοδίων”.

Ένα καθαρά εθελοντικό, πανευρωπαϊκό πλάνο στο οποίο ο οδηγός θα πληρώνει ανάλογα με την απόσταση που διένυσε, με όλα τα έσοδα να επιστρέφουν στα κράτη-μέλη. Η Ε.Ε. παρακολουθεί όλα τα “εθνικά” διόδια ώστε να βεβαιωθεί ότι συμβαδίζουν με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ενώ παράλληλα, γνωρίζει ότι η προσπάθεια ενοποίησης των διοδίων θα αντιμετωπίσει ισχυρές αντιστάσεις από πολλά μέλη.

ΠηγήSpiegel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...