Το Παρίσι θα εξαιρέσει τα κλασικά αυτοκίνητα από την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο

Σχετικά άρθρα

Parisoldcars_1200-700x374

Το Παρίσι σκοπεύει να απαγορεύσει την κυκλοφορία των παλαιών αυτοκινήτων στο κέντρο του, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές CO2. Όμως, από ότι φαίνεται, υπάρχει η σκέψη να εξαιρεθούν τα κλασικά αυτοκίνητα από αυτό τον νόμο.

Η αρχή της απαγόρευσης θα γίνει τον Ιούλιο του 2015 και θα περιλαμβάνει φορτηγά και λεωφορεία που κατασκευάστηκαν πριν τις 30/9/2001. Τον Ιούλιο του επόμενου έτους, θα απαγορευτούν αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν πριν την 1/1/1997 και τελευταίες, θα απαγορευτούν οι μοτοσυκλέτες που ταξινομήθηκαν πριν το 2000.

Σύμφωνα όμως με την Fédération Française des Véhicules d’Epoque, το Γαλλικό παράρτημα της Fédération Internationale des Véhicules Anciens (FIVA), τα συλλεκτικά οχήματα θα εξαιρούνται από το Plan de La Qualite de l’air όπως ονομάζεται ο νόμος. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα δεν έχει εμφανιστεί αυτή η εξαίρεση στο κείμενο του PQA.

ΠηγήHemmings

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...