Η FIA επιβεβαιώνει πως τα χρώματα στα κράνη πρέπει να είναι ίδια σε όλη τη σεζόν

Σχετικά άρθρα

Hamiltons Helmet

Οι βασικότερες αλλαγές στους φετινούς κανονισμούς της Formula 1 σε σχέση με πέρυσι δεν είναι μεγάλες. Ωστόσο, υπάρχουν μικρότερες αλλαγές που βρίσκονται πλέον τα βιβλία της FIA και μία από αυτές αφορά τα κράνη των οδηγών, πιο συγκεκριμένα τον χρωματισμό που θα έχουν.

Μέχρι πέρυσι, κάθε οδηγός μπορούσε ν’ αλλάζει χρωματισμό στο κράνος του όσο συχνά ήθελε, αλλά κάτι τέτοιο δε θα μπορεί να συμβεί φέτος όπως αναφέρεται πλέον στο άρθρο 21.1 των αθλητικών κανονισμών.

Προκειμένου να διακρίνονται εύκολα οι οδηγοί ο ένας από τον άλλον στην πίστα, το κράνος του κάθε οδηγού θα πρέπει να έχει ίδια ουσιαστικά χρώματα σε κάθε αγώνα κατά τη διάρκεια μιας σεζόν στο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, διευκρίνηση δόθηκε από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία όσον αφορά το πότε μπορεί ένας οδηγός ν’ αλλάξει τον αριθμό του. Ξέραμε ότι αυτό θα τον έχει «για όλη του την καριέρα», αλλά πότε πραγματικά τελειώνει η καριέρα του; Ο κανονισμός 21.2 μάς απαντά:

Η καριέρα ενός οδηγού στη Formula 1 θα πρέπει να θεωρείται ότι έχει τελειώσει αν δεν πάρει μέρος σε κανένα event για δύο ολόκληρα συνεχόμενα πρωταθλήματα.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...