Έκθεση Γενεύης 2015: Lotus Evora 400

Σχετικά άρθρα

Lotus-Evora-400-in-Geneva-2015-1

Αυτή είναι η “ταχύτερη και ισχυρότερη Lotus παραγωγής” όπως παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες και όπως κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης.

Η Lotus Evora 400, έχει εξοπλιστεί με νέο προφυλακτήρα που διαθέτει μεγαλύτερους αεραγωγούς και LED φώτα ημέρας, νέο πίσω προφυλακτήρα και μία νέα αεροτομή “3 στοιχείων”. Το design του αυτοκινήτου, συμπληρώνουν οι νέοι καθρέπτες αλλά και οι νέες, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών εμπρός, 20 πίσω που ντύνονται με ελαστικά της Michelin.

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στην καμπίνα. Το ταμπλό, η κεντρική κονσόλα και ο πίνακας οργάνων είναι ολοκαίνουρια ενώ νέα είναι και τα καθίσματα. Η Lotus αναφέρει ότι για το “ντύσιμο” της καμπίνας έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικότερα υλικά ενώ ένα από τα highlights είναι το τιμόνι, που έχει κατασκευαστεί από μαγνήσιο.

Lotus-Evora-400-in-Geneva-2015-4

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία όμως, είναι τα μηχανικά. Η Evora 400 κινείται από έναν supercharged V6 κινητήρα 3.5 λίτρων που αποδίδει 400 άλογα και 410 Nm ροπής. Αυτός, συνδυάζεται είτε με ένα βελτιωμένο 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, είτε προαιρετικά, με ένα 6-τάχυτο αυτόματο. Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 4.2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h. Κατά τα άλλα, η Evora 400 βασίζεται σε μία ανασχεδιασμένη εκδοχή του αλουμινένιου chassis της απλής Evora ενώ νέες είναι οι ρυθμίσεις και στην ανάρτηση αλλά και στο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης με το οποίο εξοπλίζεται η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο.

Η παραγωγή της Lotus Evora 400 θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη, θα γίνουν τον Αύγουστο. Η Evora 400 θα είναι διαθέσιμη και στις Η.Π.Α. όπου θα πωλείται από το φθινόπωρο ως MY2016 μοντέλο.

ΠηγήLotus

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...
Autoblog.gr