Έκθεση Γενεύης 2015: Morgan Aero 8 [w/video]

Σχετικά άρθρα

Morgan-Aero-8-2053

Το Morgan Aero 8 έκανε το comeback στην φετινή έκθεση της Γενεύης, όπως άλλωστε μας είχε προετοιμάσει η μικρή Αγγλική εταιρία.

Το Aero 8, έρχεται με ανανεωμένο chassis, νέα ανάρτηση και ένα εντελώς διαφορετικό εσωτερικό, για να γίνει το πιο high-tech μοντέλο που έχει παρουσιάσει η Morgan στην ιστορία της. Το διθέσιο Aero 8 θα αντικαταστήσει τα Aero Coupe και Aero Supersports στην γκάμα της εταιρίας αλλά όχι το Plus 8 που θα συνεχίσει να προσφέρεται παρότι η Morgan προβλέπει ότι οι περισσότεροι δυνητικοί αγοραστές του, θα “πάνε” στο νέο Aero 8.

Morgan-Aero-8-2061

Το chassis του νέου μοντέλου, είναι σημαντικά πιο άκαμπτο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του, ενώ όσον αφορά στην ανάρτηση, η Morgan αφήνει τις “inboard” λύσεις για μία συμβατική διάταξη διπλών ψαλιδιών και στους τέσσερις τροχούς, με αντιστρεπτικές ράβδους και στους δύο άξονες. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρία, κάνει την οδική συμπεριφορά πιο προβλέψιμη, βελτιώνει την ποιότητα κύλισης στις χαμηλές ταχύτητες και αυξάνει την πρόσφυση.

aero-stereo

Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος του Aero 8 είναι… γνώριμο. Πρακτικά πανομοιότυπο θα έλεγα. Πίσω όμως δεν ισχύει το ίδιο και αξίζει να σημειώσουμε, πως για πρώτη φορά σε Morgan, όταν διπλώνει η υφασμάτινη οροφή, φεύγει εντελώς από το οπτικό πεδίο του οδηγού. Στο εσωτερικό, βλέπουμε το νέο ταμπλό με τους επίσης νέους διακόπτες και το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που περιλαμβάνει δορυφορική πλοήγηση, εφαρμογές και κάμερα οπισθοπορείας. Το τιμόνι, ο πίνακας οργάνων και το κεντρικό τούνελ, είναι επίσης νέα.

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο 4.8 λίτρων V8 της BMW, που αποδίδει 380 άλογα και συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο είτε με κάποιο αυτόματο. Να σημειώσουμε επίσης πως της BMW είναι και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Με δεδομένο ότι το βάρος του Aero 8 θα υπερβαίνει ελάχιστα τα 1.000 κιλά, περιμένουμε τις επιδόσεις να είναι συναρπαστικές. Η τιμή του Aero 8, θα ξεκινά από τα €110.000 στην Αγγλία.

ΠηγήMorgan

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Morgan Plus Four

Την facelift έκδοση του Plus Four παρουσίασε η Morgan, με το ρετρό βρετανικό roadster να φέρει νέα LED φωτιστικά σώματα μπροστά-πίσω, νέο splitter, νέους...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...