Έκθεση Γενεύης 2015: Το περίπτερο της FIAT

Σχετικά άρθρα

Fiat-in-Geneva-2015-14

Στην έκθεση της Γενεύης η Fiat παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των 500, 500X, Panda και Doblo.

Πρώτο στη σειρά το ρετρό 500 Vintage 57. Μία ειδική έκδοση του 500 που τιμά το σύμβολο Made in Italy του 1957, ξεχωρίζει από το παστέλ μπλε χρώμα που συνδυάζεται με το λευκό της οροφής, της κεραίας, των καλυμμάτων των καθρεπτών και των ζαντών ελαφρού κράματος που θυμίζουν τις ζάντες του κλασικού 500. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στο εσωτερικό με το λευκό ταμπλό και την δερμάτινη “Tobacco Frau” ταπετσαρία. Όμορφη λεπτομέρεια, τα ιστορικά λογότυπα της Fiat τόσο στο εμπρός και το πίσω μέρος, όσο και στο τιμόνι.

Εκτός από αυτό, υπάρχει το 500C “S” με ειδικό εξωτερικό χρώμα Blu Italia, ζάντες αλουμινίου 16″ και στοιχεία εξοπλιστικά τόσο στο εξωτερικό όπως και στο εσωτερικό, όπου αυτή η «επιθετική» εμφάνιση τονίζεται με σπορτίφ καθίσματα. Το μοντέλο εξοπλίζεται με τον δικύλινδρο κινητήρα 0.9 Twin Air 105 HP, συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Fiat-in-Geneva-2015-9

Επόμενο, είναι το 500X Black Tie. Μία δημιουργία του Garage Italia Customs και του Lapo Elkann. Το εξωτερικό του Black Tie, έχει επενδυθεί με “wrap και βαφή” που συνδυάζει ένα χρωμιωμένο φιλμ και παραδοσιακή βαφή ενώ στο εσωτερικό, ξεχωρίζει ο “denim” ουρανός, τα αλεξήλια που είναι επενδυμένα με κασμίρ και τα καθίσματα που συνδυάζουν τα δύο αυτά περίεργα υλικά. Το ταμπλό, το τούνελ της μετάδοσης και τα πατάκια από την άλλη, έχουν ντυθεί με alcantara. Επίσης, η Fiat ανακοίνωσε ότι το 500X αποκτά το νέο αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που συνδυάζεται με τον 1.4 MultiAir II 140 HP και μπροστινή κίνηση. Αργότερα το κιβώτιο θα είναι διαθέσιμο και με σύστημα τετρακίνησης.

Fiat-in-Geneva-2015-18

Συνεχίζουμε με το Panda K-Way που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της Fiat και της φημισμένης μάρκας της μόδας. Προσφέρει 20 πιθανούς συνδυασμούς στο εξωτερικό μέρος ανάμεσα στα χρώματα του αμαξώματος και στοιχεία του εξωτερικού μέρους του αυτοκινήτου. Χαρακτηρίζεται δε από το συνδυασμό των χρωμάτων της K-Way (κίτρινο, πορτοκαλί και μπλε) και λεπτομέρειες τιτανίου, όπως τα εμπρός και πλευρικά λογότυπα και σημεία στους καθρέφτες και στα πλαϊνά.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα δίχρωμα μπλε/γκρι δερμάτινα καθίσματα δέρμα με το λογότυπο της K-Way, όπως και το μπλε ταμπλό και τον ασημένιο πίνακα οργάνων. Τα λογότυπα K-way εμφανίζονται επίσης στις ζώνες ασφαλείας και στα μπλε πατάκια. Επίσης, τα μπροστινά καθίσματα έχουν δυο τσέπες στις πλάτες τους εφοδιασμένες με Visibag, τα ειδικά γιλέκα ασφαλείας που σχεδιάστηκαν για τη Fiat από την K-Way.

Fiat-in-Geneva-2015-1

Τέλος, στην έκθεση η Fiat έφερε και το Doblo Trekking, έχοντας στον βασικό εξοπλισμό το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης “Traction+”, που διευκολύνει την οδήγηση σε δύσκολες επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση, εξασφαλίζοντας απροβλημάτιστο ξεκίνημα και βέλτιστη απόδοση σε εκτός δρόμου συνθήκες μικρής δυσκολίας. Στο περίπτερο της θα βρίσκεται επίσης το 500L, το Freemont καθώς και τα Mopar αξεσουάρ των μοντέλων της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί το Fiat 500L του Πάπα Φραγκίσκου

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος όταν επισκέφτηκε τις Η.Π.Α, δεν είχε επιλέξει κάποιο θωρακισμένο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα ταπεινό...

Η Fiat εξετάζει να προσθέσει υβριδική έκδοση στο 500e

Τα σημάδια της επιβράδυνσης της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ολοένα και πληθαίνουν, κάτι που φέρνει πολλές εταιρίες στην επανεξέταση της στρατηγικής τους και την...

Η Fiat παρουσιάζει το 500 Tributo Trepiuno

Πριν ακριβώς 20 χρόνια και στην πρεμιέρα της έκθεσης της Γενεύης του 2004, η Fiat παρουσίασε στο περίπτερο της το Trepiuno, ένα concept που...

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...