Η Pagani ετοιμάζει σκληροπυρηνική Huayra Coupe

Σχετικά άρθρα

gfd

Εκτός από σημαντικά μοντέλα, οι εκθέσεις συνήθως μας δίνουν και σημαντικές ειδήσεις. Μία από αυτές, μας έρχεται από την Pagani που μπορεί να μην είχε κάτι να δείξει στην φετινή Γενεύη, αλλά θα έχει να δείξει αρκετά πράγματα στο εγγύς μέλλον.

Ας τα πάρουμε χρονολογικά. Μέσα στο επόμενο έτος, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Horacio Pagani, η εταιρία θα παρουσιάσει “ένα δώρο για όλους τους οπαδούς της φίρμας ανά τον κόσμο”. Όταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους να πει κάτι παραπάνω γι’ αυτό το δώρο, ο Horacio είπε:

Θα είναι μία σκληροπυρηνική έκδοση της Huayra coupe.

Προφανώς, δεν αποκάλυψε καμία επιπλέον λεπτομέρεια, πέραν του ότι μόλις 20 τέτοιες Huayra θα κατασκευαστούν και ότι δεν θα είναι “Huayra R”. Μάλιστα, αστειευόμενος, είπε στους δημοσιογράφους:

Μπορώ να σκεφτώ ένα αυτοκίνητο σαν την Huyara R αλλά δεν είναι στα σχέδια αυτή τη στιγμή. Αφήστε με τελειώσω το επερχόμενο project και μετά βλέπουμε.

Ποιο είναι το επερχόμενο project; Στην έκθεση της Γενεύης το 2016, η Pagani θα αποκαλύψει την Huayra roadster. Το γνωρίζαμε αυτό. Τώρα όμως, ο Horacio αποκάλυψε μερικές επιπλέον πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Το chassis είναι διαφορετικό. Η οροφή είναι διαφορετική, το εμπρός και το πίσω υποπλαίσιο είναι διαφορετικά, η μετάδοση είναι διαφορετική και ο κινητήρας ισχυρότερος.

Το τελευταίο είναι το λιγότερο ενδιαφέρον αφού μιλάμε για 20 επιπλέον άλογα αλλά όλα τα υπόλοιπα, συν το γεγονός ότι –όπως δήλωσε ο ίδιος ο Horacio και πάλι- η roadster θα είναι 50 κιλά ελαφρύτερη από την coupe, είναι! Υποθέτει μάλιστα, ότι η roadster θα είναι εξίσου γρήγορη, αν όχι γρηγορότερη από την coupe και παραδέχθηκε για πρώτη φορά, πως το αεροδυναμικό πακέτο θα είναι διαφορετικό. Όπως και η coupe, έτσι και η roadster, θα κατασκευαστεί σε 100 κομμάτια. Μέχρι στιγμής, κανείς εκτός της εταιρίας δεν έχει δει το αυτοκίνητο, αλλά στις 4 Μαρτίου θα παρουσιαστεί σε αντιπροσώπους και υποψήφιους πελάτες.

ΠηγήTopGear

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...