Vettel: Από το 2008 μιλούσα με τη Ferrari

Σχετικά άρθρα

TEST F1 BARCELLONA 2015

Αυτό που πολλοί πίστευαν ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί, έγινε φέτος, καθώς ο Sebastian Vettel πήρε τη θέση του Fernando Alonso στη Ferrari, μια μεταγραφή που, νομίζω, έχει αναλυθεί διεξοδικά. Ξέρουμε ότι το ενδιαφέρον για συνεργασία των δύο πλευρών είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν υπάρξει η τελική συμφωνία. Πόσο πίσω, όμως, θα πρέπει να κοιτάξουμε;

Σύμφωνα με τον Vettel, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει πριν καν γίνει οδηγός της Red Bull. Εντάξει, μπορεί το 2008 να οδηγούσε για την Toro Rosso, τη μικρή «αδερφή» της Red Bull, αλλά ακόμα δεν ήταν επίσημα οδηγός της αυστριακής ομάδας. Για να δούμε τι λέει:

Το χειμώνα μεταξύ του 2012 και του 2013 είχα μυστική συνάντηση στο Maranello με τον Luca di Montezemolo. Οι πρώτες προσεγγίσεις έγιναν από τον Stefano Domenicali το 2008 και το 2010. Μέχρι τα μέσα του 2014, ο Domenicali είχε φύγει και οι επαφές συνεχίστηκαν με τον Marco Mattiacci και μίλησα ξανά με τον Montezemolo.

Η διαπραγμάτευση προχωρούσε και ζήτησα τη γνώμη της Sabine Kehm, δυστυχώς δεν μπορούσα να μιλήσω με τον Michael. Είχα μιλήσει παλαιότερα και με τον Michael. Του είχα πει για την προσφορά του Domenicali και είπε ότι, αν συμφωνούσαμε, θα έβρισκα μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο Maranello.

Ο 27χρονος μίλησε λίγο και για τη φετινή σεζόν, αναγνωρίζοντας το πλεονέκτημα της Mercedes, αλλά του είναι δύσκολο να δώσει προβάδισμα σε κάποιον από τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg για τον τίτλο.

Είναι 50-50. Πέρυσι, δεν περίμενα να δω τον Rosberg τόσο δυνατό, ειδικά στις κατατακτήριες. Και στους αγώνες, ήταν πάντα πολύ κοντά στον Hamilton.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...