Δες την 3D εκτύπωση μιας Shelby Cobra

Σχετικά άρθρα

389155

Τον περασμένο Γενάρη διάβαζες για την “εκτυπωμένη” ρέπλικα της Shelby Cobra, που παρουσιάστηκε στο φετινό North American International Auto Show, από το Oak Ridge National Laboratory. Στο παρακάτω video, με το “εκτυπωμένο” αυτοκίνητο της Local Motors αλλά και του λειτουργικού κινητήρα και μετάδοση της Toyota θα δεις πως δημιουργήθηκε ολόκληρο το αυτοκίνητο.

3D printed electric Shelby Cobra replica 1

Το αμάξωμα του είναι εκτυπωμένο από 20% ABS πλαστικό, ενισχυμένο με ανθρακονήματα και αποτελείται από 5 μεγάλα τμήματα: το ρύγχος και την ουρά που μετρούν 30 εκατοστά σε μήκος και το καπό, την καμπίνα των επιβατών και το πορτ-μπαγκάζ που είναι σημαντικά μεγαλύτερα. Την κατασκευή, κρατούν στη θέση της μόλις 12 βίδες.

Για την κίνηση της ρέπλικα, φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 134 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρίες που έχουν τοποθετηθεί κάτω από το καπό. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι φυσικά τοποθετημένος στον πίσω άξονα και χάρη στο βάρος του αυτοκινήτου που δεν ξεπερνά τα 680 κιλά, η “Cobra” επιταχύνει στα 96 χλμ/ώρα από στάση σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα δε, περιορίζεται στα 130 χλμ/ώρα.

3D printed electric Shelby Cobra replica 3

Από τον σχεδιασμό του οχήματος μέχρι το τελικό προϊόν που παρουσιάστηκε στην έκθεση, η διαδικασία κράτησε μόλις 6 εβδομάδες ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως έπειτα από τις αμέτρητες ερωτήσεις που δέχθηκε η ομάδα, αναγκάστηκε να κολλήσει στο παρμπρίζ ένα σημείωμα που έλεγε “Ναι, είναι 3D printed”!

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν νέα στρατηγική από την ΕΕ ώστε να γίνουν ξανά ανταγωνιστικές

Με τις πωλήσεις των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών να μειώνονται και τα γραφειοκρατικά εμπόδια να αυξάνονται, οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γηραιάς Ηπείρου ζητούν μια νέα ευρωπαϊκή στρατηγική...