Ο Alonso δίνει τέλος στις φήμες για το ατύχημά του

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Malaysia - Previews

Στην πρώτη του φετινή συνέντευξη τύπου σε πίστα, ο Fernando Alonso βρέθηκε αντιμέτωπος με πληθώρα ερωτήσεων σχετικά με το ατύχημά του. Απώλεια μνήμης, ριπές αέρα, φυσική κατάσταση του Ισπανού και επικινδυνότητα της McLaren, τέθηκαν όλα σε αμφισβήτηση, μετά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη Μαλαισία. Ο Ισπανός ξεκίνησε λέγοντας πως είχε τις αισθήσεις του την ώρα του ατυχήματος, παρά τα όσα είχαν ειπωθεί, και συνέχισε:

Υπάρχει ένα κενό χρόνου από τις 14:00 έως τις 18:00 που δεν το θυμάμαι. Ήμουν στο νοσοκομείο, όμως, και είναι φυσιολογικό με τα φάρμακα που μου έδωσαν για τη μεταφορά μου με το ελικόπτερο και τα τεστ που μου έκαναν. Δεν ξύπνησα στο 1995, δεν ξύπνησα μιλώντας Ιταλικά, δεν έκανα τίποτα από όσα έχουν γράψει. Θυμάμαι το ατύχημα, θυμάμαι τα πάντα από εκείνη τη μέρα και μετά.

Ο Ισπανός συνέχισε λέγοντας πως το πρόβλημά του ήταν στο τιμόνι της MP4-30 και επιβεβαίωσε ότι έχουν προστεθεί αισθητήρες στο μονοθέσιο της McLaren για να εντοπιστεί μελλοντικά αντίστοιχο πρόβλημα. Όσον αφορά την περίπτωση κάποιος άνεμος να προκάλεσε το ατύχημα του Alonso, όπως ανέφερε το επίσημο δελτίο τύπου της McLaren, o οδηγός της Βρετανικής ομάδας ήταν ξεκάθαρος, πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Όχι, όχι. Σίγουρα όχι. Δεν ξέρω αν έχετε δει το βίντεο. Ακόμα και τυφώνας δεν θα κουνούσε το μονοθέσιο σε αυτές τις ταχύτητες. Αν έχεις κάποιο ιατρικό πρόβλημα (ενώ οδηγείς) ή αν έχεις κάποιο θέμα, τότε θα φύγεις ευθεία, πάντα στην εξωτερική πλευρά, ποτέ στην εσωτερική.

Alonso

Ο οδηγός της McLaren κάλυψε την ατυχή επιλογή δικαιολογίας της ομάδας του, λέγοντας πως έπρεπε και αυτή να πει κάτι τις πρώτες 3-4 μέρες, μέχρι ο ίδιος να θυμηθεί όλες τις λεπτομέρειες. Φυσικά, όπως αναφέρει και ο ίδιος, αυτό προκάλεσε, τελικά, περισσότερα προβλήματα.

Μετά την απολογία του Ron Dennis, για τις ψευδείς δηλώσεις που έκανε σχετικά με την κατάσταση υγείας του Fernando Alonso, έρχεται και η δεύτερη αναποδιά για την Βρετανική ομάδα, με τον πρώην οδηγό της Ferrari να ακυρώνει τις επεξηγήσεις του ατυχήματος που έδωσε η McLaren και να κατηγορεί ουσιαστικά το μονοθέσιό του.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του, ο Ισπανός πιλότος ανέφερε και πάλι ότι η έλλειψη κατάλληλων αισθητήρων στο τιμόνι, ήταν το μόνο που “αθώωνε”  την MP4-30, αλλά για να έχουν όλοι το κεφάλι τους ήσυχο, στον ερχόμενο αγώνα θα χρησιμοποιηθούν εξαρτήματα στο μονοθέσιο του Alonso, τα οποία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια η McLaren και όχι κάποια από αυτά που είχε ζητήσει ο Ισπανός, τα οποία τον βολεύουν καλύτερα.

Όπως είπε και ο ίδιος, όμως, δεν τον προβληματίζει πλέον τίποτα στο μονοθέσιό του.

Εμπιστεύομαι απόλυτα την ομάδα, εδώ και ένα μήνα έχει ελέγξει τα πάντα στο αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος πως έχουμε το ασφαλέστερο μονοθέσιο και είμαι σίγουρος ότι και εγώ είμαι ο πιο τσεκαρισμένος ιατρικά οδηγός.

[Photo Copyright: Getty Images]

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...