Πρώην εκπαιδευόμενος της Tesla, χακάρει το αυτοκίνητό σου σε μια συσκευή κόστους $60

Σχετικά άρθρα

cantact-1024x680

O 24-χρονος Eric Evenchick, έκανε την εκπαίδευση του στη Tesla και πρόσφατα παρουσίασε το cantact, μια συσκευή με κόστος μεταξύ $60 και $100 δολαρίων, που από τη μια πλευρά έχει θύρα OBD2 για να συνδεθεί με το αυτοκίνητό και το άλλο άκρο, έχει θύρα για να συνδεθεί με ένα υπολογιστή. Ο Evenchick, που έχει ως σκοπό να πουλά τη συσκευή, έχει γράψει ένα open source λογισμικό, το οποίο είναι ελεύθερα διαθέσιμο, στη προσπάθεια του να δημιουργήσει μια κοινότητα όπου ο καθένας θα μοιράζεται τα ευρήματα του, για να γίνουν τα αυτοκίνητα λιγότερο ευάλωτα στο hacking.

Ο Evenchick με τη συσκευή θέλει να προστατεύσει καλύτερα τα αυτοκίνητα από το hacking. Η συσκευή ασφαλώς και μπορεί να χακάρει το αυτοκίνητο, ενεργοποιώντας τα φώτα, την κόρνα, τα παράθυρα, όπως και κάθε άλλη λειτουργία του, ακόμη και να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο. Ας ελπίσουμε πως όποιος αγοράσει τη συσκευή του Evenchick θα έχει καλές προθέσεις και θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων απέναντι στο hacking.

ΠηγήThe Wired

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...