H EPA μπλοφάρει ώστε οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις καταναλώσεις των μοντέλων τους

Σχετικά άρθρα

SUV Sales Suffer As Gas Prices Soar

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε δύο πλευρές συνήθως έχουν το ίδιο μοτίβο. Ο ένας προσφέρει το “Χ”, ο άλλος αντιπροτείνει το “Ψ” και τελικά οι δύο πλευρές καταλήγουν στο “Ω”. Κάπως έτσι λειτουργεί ο κόσμος σήμερα και ακριβώς με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Αμερικής (EPA), η υπηρεσία των Η.Π.Α που είναι υπεύθυνη να κοιτά αν οι καταναλώσεις που ανακοινώνουν οι εταιρίες στα αυτοκίνητα τους, είναι όντως πραγματικές. Ο Margo Oge, πρώην επικεφαλής της EPA, έγραψε στο βιβλίο του:

Το 2011, η EPA ζήτησε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν την αποδοτικότητα των ελαφρών φορτηγών τους κατά 5%, αρχής γενομένης από το 2017, αλλά η επιτροπή μπλόφαρε. Γνωρίζαμε από την αρχή πως η πρόταση μας δεν θα περάσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να πιέσουμε για την αύξηση κατά 5% στα ελαφρά φορτηγά. Ωστόσο με τον τρόπο αυτό προσπαθούσαμε να έρθουμε σε συμβιβασμό.

Η Chevrolet μας είχε πει πως δεν είναι εφικτό έως το 2017 να βελτιώσει τη κατανάλωση του Silverado κατά 5% μέχρι το 2017. Γνωρίζουμε πως οι εταιρίες θα παρουσιάσουν μια αντιπρόταση στο τραπέζι, γι’αυτό και εμείς στην αρχή τοποθετούμε τον πήχη πολύ ψηλά.

Τελικά η EPA κατέληξε στο 3,5% με τις Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίας να τσαντίστηκαν πολύ, όπως γράφει ο Oge, με έναν εκπρόσωπο της Toyota να απειλεί πως η εταιρία του θα σταματήσει τη κατασκευή pickups στο Τέξας. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Κάπως έτσι γίνονται οι διαπραγματεύσεις λοιπόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...