Ένα απροβλημάτιστο Σαββατοκύριακο θέλει η Lotus, που αντιμετώπισε θέματα αξιοπιστίας στην Μαλαισία

Σχετικά άρθρα

Χωρίς τίτλο

Τι κι αν η Lotus E23 Hybrid δείχνει -και είναι- ταχύτερο μονοθέσιο από την Ε22; Από τη στιγμή που στην ομάδα αντιμετωπίζουν κάθε λογής προβλήματα, έπειτα από δυο αγώνες έχει καταστεί αδύνατο να έρθουν οι πρώτοι βαθμοί, μένοντας στην προτελευταία θέση και όντας μπροστά μόνο από την Manor. Χθες, ο Romain Grosjean θα μπορούσε να μπει στη δεκάδα, όμως η επαφή με τον Sergio Perez στον 31ο γύρο του αγώνα, τον άφησε εκτός.

Συνολικά είχαμε έναν αρκετά καλό αγώνα, με ένα δυνατό πρώτο γύρο και μερικές ωραίες προσπεράσεις, αν και έχασα πολύ χρόνο πίσω από τον Hulkenberg και στη συνέχεια με το τετακέ με τον Perez, σε μια τόσο γρήγορη στροφή.

Διασκέδασα τις προσπεράσεις με τις Red Bull, Toro Rosso και Force India και είχαμε μια καλή στρατηγική, αλλά χάσαμε πολύ χρόνο για να επωφεληθούμε από αυτό. Είχα επίσης ένα πρόβλημα με το μπουκάλι του υγρού, που πρόσθεσε στη διασκέδαση.

Συνολικά, το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε καλά, αν και δεν είμαστε μακριά από την πρώτη δεκάδα, έτσι θα δουλέψουμε για να κλείσει η διαφορά στην Κίνα.

Από την άλλη, καλύτερη τύχη δεν είχε ο Pastor Maldonado. Προβλήματα στο FP2 της Παρασκευής περιόρισαν τον χρόνο του στην πίστα, στον πρώτο γύρο είχε κλατάρισμα όταν τον ακούμπησε ο Bottas, με τον Βενεζουελάνο να παίρνει ποινή 10 δευτερολέπτων επειδή ξεπέρασε το χρονικό όριο πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, εγκαταλείποντας τελικά μερικούς γύρους πριν τον τερματισμό, με πρόβλημα στα φρένα.

Οι δυνατότητες σαφώς υπάρχουν, ειδικά στον αγώνα, όπου ο ρυθμός του αυτοκινήτου είναι πολύ ανταγωνιστικός και μπορούμε να σκοράρουμε καλούς βαθμούς. Δυστυχώς υπήρξε ένα περιστατικό στον πρώτο γύρο και έχασα πολύ χρόνο, περιορίζοντας τον αγώνα μου.

Παρά την πτώση στο πίσω μέρος, πήγαμε σε μια διαφορετική στρατηγική και επανακάμψαμε καλά. Δυστυχώς, υποφέραμε από ένα πρόβλημα φρένων, που δεν ήταν σοβαρό, αλλά επί της ουσίας αυτό ήταν το πρώτο μας Grand Prix (σ.σ. στην Αυστραλία δεν πέρασε την πρώτη στροφή) και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στα προβλήματα, για να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο Grand Prix.

Από τη στιγμή που έχουμε έναν καθαρό αγώνα, θα παλεύουμε για καλούς βαθμούς.

Όπως γνωρίζεις, η τιμωρία του Maldonado συνοδεύτηκε και με 3 βαθμούς ποινής για το δίπλωμά του, φέρνοντάς τον στους 8 συνολικά. Οι βαθμοί παραμένουν για έναν χρόνο σε ισχύ και μετά διαγράφονται, πράγμα που σημαίνει πως στην Κίνα θα του αφαιρεθούν 3 από προηγούμενο παράπτωμα, με την τιμωρία ενός αγώνα να έρχεται με την συμπλήρωση 12 βαθμών ποινής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα