Οι σχεδιαστές της Bentley κατηγορούν την Lincoln ότι το Continental concept είναι πιστή αντιγραφή

Σχετικά άρθρα

Lincoln Continental concept 2015 (1)

Σε άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση επιδόθηκαν συντελεστές της Bentley προς την Lincoln, με αφορμή την παρουσίαση της Continental concept από τη δεύτερη. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του Luc Donckerwolke, σχεδιαστή της βρετανικής εταιρίας, που έγραψε στη σελίδα στο Facebook του David Woodhouse, σχεδιαστή του αμερικάνικου concept:

Μήπως θέλετε να σας στείλουμε τα εργαλεία για το αυτοκίνητο (product tooling);

Το σχόλιο, όμως, μετά από λίγο το έσβησε, αλλά τα μέλη του Car Design News πρόλαβαν και το είδαν.

Flying Spur V8 Exterior 2

Ο Donckerwolke έγραψε, επίσης, στο προσωπικό λογαριασμό στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο, ότι η Lincoln Continental είναι πιστή αντιγραφή και:

Θα μπορούσα να το ονομάσω Flying Spur concept και να κρατήσω τα τέσσερα στρογγυλά φώτα.

Ενώ πολλά ήταν τα υποστηρικτικά μηνύματα, με έναν άλλος σχεδιαστής να σχολιάζει στη παραπάνω ανάρτηση:

Νόμιζα ότι αυτά γίνονται μόνο στη Κίνα. Επιτέλους, μια Bentley για τη μάζα, όμως.

Επίσης, ο Donckerwolke μιλώντας σε αμερικάνικο μέσο δήλωσε:

Αυτό δεν είναι σεβαστό. Ένα τέτοιο αντίγραφο δίνει ένα κακό όνομα στον κόσμο του αυτοκινητιστικού σχεδιασμού.

Και ο επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της Bentley, Sangyup Lee, ο οποίος περιέγραψε τη Lincoln “ως ένα αστείο, σοβαρά”, πρόσθεσε:

Είναι πολύ απογοητευτικό, ειδικά για μια ειδική μάρκα όπως Lincoln.

2011-saab-9-5-05

Προσωπικά, θεωρώ το τελευταίο δημιούργημα της Lincoln εξαιρετικά πανέμορφο, αλλά το θέμα, αντικειμενικά, είναι ότι έχει επιρροές από πολλά άλλα αυτοκίνητα. Προφανώς και δεν υπάρχει παρθενογένεση, αλλά εδώ η αντιγραφή ίσως ήταν μεγαλύτερη απ’ότι θα έπρεπε. Αυτό γιατί εκτός από όποια ομοιότητα με την Bentley, κάποιος άλλος μπορεί να δει στοιχεία από Jaguar, ενώ τα πίσω φώτα μοιάζουν εκπληκτικά με το Audi Prologue concept, αν και σε μένα οι γραμμές του πίσω μέρους φέρνουν πολύ σε αυτές του τελευταίου Saab 9-5. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ένταση μεταξύ των σχεδιαστών στην επικείμενη έκθεση της Νέας Υόρκης θα είναι τεταμένη.

Lincoln-Continental-production-model-rendered-0

Bonus: Από ο X-Tomi προσπάθησε να μας δείξει πως θα είναι η έκδοση παραγωγής του Continental concept, καθώς έχει χάσει αρκετά από τα φανταχτερά χαρακτηριστικά του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Bentley Bentayga S Black Edition

Η S Black Edition είναι η νέα έκδοση της Bentayga και ξεχωρίζει επειδή συνδυάζει έντονα χρώματα, μαύρες λεπτομέρειες και σύμφωνα με την Bentley είναι...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...