Tost: Ο Verstappen σώπασε τους ηλίθιους επικριτές του

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix

Με την Toro Rosso να βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα ακόμα κι από την “μαμά” Red Bull, οι δυο νεαροί πιλότοι της έχουν την ευκαιρία να δείξουν την ταχύτητά τους. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, με την ομάδα να έχει σημειώσει 12 βαθμούς, 6 από κάθε οδηγό. Αυτό, μετά από μόλις δυο Grands Prix, αρκεί στον επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, για να τα βάλει με τους επικριτές του Max Verstappen, του έφηβου rookie της Formula 1.

Είπα αυτό τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν όλοι ήταν επικριτικοί: Θα τους απαντήσει στην πίστα, επειδή η απάντηση στην πίστα σημαίνει ότι οι ηλίθιοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν.

Είναι όμως μόνο το ταλέντο που επιτρέπει σε τόσο νέους οδηγούς να βρεθούν στην Formula 1 και με ελάχιστες δοκιμές να είναι σχεδόν αμέσως ανταγωνιστικοί; Ο πρώην πιλότος Heinz-Harald Frentzen, δεν το πιστεύει αυτό, τονίζοντας:

Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι πολύ πιο εύκολα στην οδήγηση, από ότι ήταν στο παρελθόν, και οι θεατές μπορούν να το δουν αυτό. Σήμερα, ακόμη και ένας skateboarder με μια κάμερα στο κράνος του, μπορεί να σου δώσει πιο συναρπαστικές εικόνες από ορισμένους αγώνες της Formula 1.

Χωρίς να υπάρχει κάποια γνωστή σταθερά στην Toro Rosso, μετά από μόλις δυο αγώνες δεν μπορεί να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τη μάχη μεταξύ Verstappen και Sainz. Και οι δυο έχουν παράγει αποτελέσματα, έχουν κάνει κάποια -μικρά είναι η αλήθεια- λάθη, ενώ είχαν και τις ατυχίες τους. Έτσι, ο τεχνικός διευθυντής της STR, James Key, δεν θέλει να τους διαχωρίσει στην προσπάθεια που κάνουν.

Australian F1 Grand Prix - Previews

Είμαι περισσότερο από ευτυχής και με τους δύο οδηγούς. Και οι δύο τους έχουν κάνει φανταστική δουλειά, χωρίς λάθη. Από πολλές απόψεις, δεν αισθάνεσαι σαν να είναι αρχάριοι. Δεν υπάρχει τίποτα το δραματικό από πίσω, μόνο η δουλειά τους.

Είναι ανοιχτόμυαλοι και θέλουν να μαθαίνουν μέχρι αργά το βράδυ. Θέλουν να δουν τι συμβαίνει, τι έχει αλλάξει στο αυτοκίνητο, κι αυτή η κατανόηση τους βοηθά να αποδίδουν καλά. Επίσης, είναι πάρα πολύ ικανοί πιλότοι.

Η Toro Rosso είναι η ομάδα που δοκιμάζει και προετοιμάζει τα ταλέντα της Red Bull Junior Team, δίνοντας πολύτιμες εμπειρίες σε όσους θα κάνουν τελικά την διαδρομή μέχρι την Red Bull Racing. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δοκιμαστής της RBR, Pierre Gasly, θα οδηγήσει για δυο ημέρες την STR10, στο τεστ που θα ακολουθήσει στην πίστα του Montmelo, μετά από το Ισπανικό Grand Prix.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα