Το Nürburgring αποκτά προσωρινά όρια ταχύτητας!

Σχετικά άρθρα

Nurburgring

Όριο ταχύτητας σε πίστα ταχύτητας και μάλιστα στην Μέκκα αυτών; Και όμως! Στη προσπάθεια των αρχών να καταστήσουν το Nürburgring ασφαλέστερο μετά το δυστύχημα του Nissan GT-R Nismo στο Nurburgring, όπου ένα θεατής έχασε τη ζωή του, αποφάσισαν να τεθούν προσωρινά όρια ταχύτητας σε ορισμένα κομμάτια της πίστας, έτσι ώστε να άρουν τις προσωρινές απαγορεύσεις αρκετών κατηγοριών αγωνιστικών οχημάτων. Έτσι η DMSB, η γερμανική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, ανακοίνωσε πως θα τεθούν όρια ταχύτητας σε αρκετά σημεία της πίστας, θα μειωθεί κατά 5% η ιπποδύναμη των αγωνιστικών, ενώ θα υπάρξουν και σημεία όπου οι θεατές θα απαγορεύονται να βρίσκονται.

Έτσι στα σημεία του Nürburgring, Flugplatz, Schwedenkreuz και Antoniusbuche, υπάρχει όριο ταχύτητας 200 χλμ/ώρα ώστε να μην υπάρξει ξανά απογείωση κάποιου αυτοκινήτου, ενώ στο σημείο Döttinger Höhe, πλέον υπάρχει όριο ταχύτητας 250 χλμ/ώρα. Τα όρια θα λειτουργούν μέσω συστήματος GPS και κάθε παράβαση θα τιμωρείται με βαριά πρόστιμα. Οι θεατές θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση στα σημεία Flugplatz, Schwedenkreuz, Metzgesfeld και Pflanzgarten, μέχρι οι αρχές να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές, για να αυξήσουν την ασφάλεια τους.

Οι λύσεις αυτές είναι προσωρινές στη προσπάθεια των αρχών να κάνουν το Nürburgring Nordschleife ασφαλέστερο για τους οδηγούς και τους θεατές. Τα βραχυπρόθεσμα αυτά μέτρα πάρθηκαν ώστε να διεξαχθούν οι προσεχείς αγώνες, ανάμεσά τους και ο 24-ωρος αγώνας, με τις αρχές να έχουν δηλώσει πως θα εξετάσουν τα πάντα, από την ασφάλεια και τη θέση των θεατών, τα οχήματα, τους κανονισμούς, ακόμη και την χάραξη της πίστας, ώστε η Πράσινη Κόλαση να γίνει ασφαλέστερη, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να μην ξανασυμβεί αντίστοιχο ατύχημα.

ΠηγήDMSB

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...