Στους 84 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τους προβληματικούς διακόπτες ανάφλεξης της GM

Σχετικά άρθρα

gm logo

Στους 84 ανέβηκε ο αριθμός των ατόμων που αναγνώρισε η GM πως έχασαν τη ζωή τους, λόγω των ελαττωματικών διακοπτών ανάφλεξης των αυτοκινήτων της, 4 περισσότερους από τη περασμένη εβδομάδα. Η General Motors έχει επιβεβαιώσει παράλληλα 157 τραυματισμούς, 11 σοβαρούς – Κατηγορίας 1 (διπλό ακρωτηριασμό, μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και εγκαύματα) και 146 λιγότερο σοβαρούς – Κατηγορίας 2. Η GM έχει δεχτεί 4.342 αιτήσεις, και απομένουν να ελεγχθούν ακόμη 1.136 αιτήσεις, από αυτές οι 73 αφορούν θανάτους, οι 85 τραυματισμούς κατηγορίας 1 και οι 978 τραυματισμούς κατηγορίας 2.

Η GM θα αποζημιώνει τουλάχιστον με 1 εκατ. δολάρια τους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, με το ποσό να αυξάνεται κατά $300.000 για σύζυγο-παιδί, με τους τραυματίες να αποζημιώνονται κατά περίσταση, αναλόγως τη σοβαρότητα του ατυχήματος, χωρίς η GM να έχει θέσει ανώτατο όριο για το ποσό που θα καταβάλει στις οικογένειες των θυμάτων. Όποιος δεχτεί την αποζημίωση, χάνει την δυνατότητα να κινηθεί νομικά κατά της GM, με την εταιρία να κρατά ως θετικό το γεγονός ότι καμία προσφορά αποζημίωσης δεν έχει απορριφθεί – κάτι που οι δικηγόροι αλλά και η ίδια η GM ελπίζουν ότι θα μειώσει δραστικά τις μηνύσεις.

Να θυμίσω πως η GM, πριν η κυβέρνηση των Η.Π.Α την αναγκάσει να δημιουργήσει το ειδικό ταμείο αποζημιώσεων, είχε αναγνωρίσει μόλις 13 θανάτους και 54 ατυχήματα που σχετίζονταν με τις προβληματικές μίζες της. Συνολικά ανακάλεσε 2,4 εκατ. αυτοκίνητά της, με την GM να γνώριζε για το πρόβλημα τουλάχιστον 10 χρόνια προτού ξεκινήσει να ανακαλεί τα αυτοκίνητα της στις αρχές του 2014. Η General Motors εκτιμά πως θα πληρώσει 400 με 600 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις.

ΠηγήGM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...