Πατέντα της Hyundai για την «απενεργοποίηση» των κινητών τηλεφώνων μέσα στο αυτοκίνητο

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Τα κινητά τηλέφωνα εφευρέθηκαν για να κάνουν σημαντικά πιο εύκολη την επικοινωνία των ανθρώπων. Είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία, μα δυστυχώς, για «χάρη» τους, έχει χυθεί πολύ αίμα στην άσφαλτο, καθώς τα ατυχήματα που συμβαίνουν εξαιτίας των κινητών δεν είναι λίγα, ενώ έχουμε δει γιατί δεν πρέπει να χάνεται η προσοχή σου από τον δρόμο.

Οι ερευνητές πονοκεφαλιάζουν για το πώς μπορεί να συμβεί αυτό, με την General Motors να σκοπεύει να βάλει αισθητήρες, ώστε να ελέγχουν τα μάτια και το κεφάλι των οδηγών. Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο ζήτημα για τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο, και η Hyundai παρουσιάζει τη δική της πρόταση «κατά» των κινητών.

Σύμφωνα με πατέντες που έχει καταθέσει η εταιρεία από τη Σεούλ, στόχος είναι ο ελεγχόμενος περιορισμός των κινητών που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο, προκειμένου αυτά να είναι ασφαλή στη χρήση. Οι δυνατότητές τους θα σχετίζονται με την ταχύτητα του οχήματος, για παράδειγμα, μέσω κεραιών οι οποίες θ’ αποφασίζουν αν και ποιες κλήσεις και γραπτά μηνύματα θα μπορούν να φτάνουν στο κινητό, αλλά και τη στιγμή που θα γίνεται αυτό.

Η τεχνολογία χρειάζεται ακόμα δουλειά για να τελειοποιηθεί, και, για την ώρα, απαιτείται ειδικό λογισμικό στο κινητό για να μπορεί αυτό να είναι συμβατό με ό,τι παρουσιάζουν οι Κορεάτες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...